Rüya Tabirleri
Açılış  Giriş Sayfası Yap
Favori  Sık Kullanılanlara Ekle
www.ihya.org 4. yilinda
MC ÜYE İŞLEMLERİ
Üyeadi:
Parola :
Kütübü Sitte
Kuran ve Hadis
Buhari Hadis Kitabi
SPONSOR LINKLERI
Secme Konular
· Gaflet
· Sahih-i Buhârî
· Kudsi Hadis
· Tevâtür
· Cüz
· Sahîfe
· Zındık
· Salih
· Fasık
· Nesh

Burayada Bak
· Akıl
· Mubtedi
· Tarahû Hadîsehû
· Tusâ'iyyât
· Kalîlu't-Tahdîs
· Kezzâbun Yekzibu
· Lâ A'rifuhu
· Lem Ecidhu
· Şeyhun Vasatun
· Ta'dîl Mertebeleri
· Tarahûhu
· Uhdira
· Yerfau'l-Hadîse
· Yuhkâ
· Cevvedehû Fulan

Son Okunanlar
· Tahrîf
· Tıbb-ı Nebevî
· Eserî
· İlm
· Haber-i Âhad
· Hadîsuhû Munker
· Sahihi Müslim
· Eceztu Li-Men Kale La İlahe İllallah
· Muhâlefetu's-Sikât
· Vicâde



Tüm Konular     A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü W V Y Z
KÜTÜBÜ SİTTE HADİSLERİNDE ARAMA YAP
Fasil Ravi Konu Hadis

Tahrîf

Tef’il ölçüsünde mastar olan tahrif sözlükte değiştirmek, bir nesne yerine diğerini getirmek, bir şeyi bir tarafa eğmek gibi manalara geleri.

Hadis Usulünde terim olarak hadislerin isnad ve metinlerindeki isimlerin veya kelimelerin harflerinde yapılan değişikliğe denir. Bu değişiklik bazen yazıda, bazen de harflerin noktalarında olur. İbnu's-Salâh'ın da aralarında bulunduğu bir kısım muhaddisler yazı ve nokta değişikliğini birbirinden ayırmamışlardır. Ancak İbn Hacer'e göre yazı şekli bozulmadan sadece bazı harflerdeki nokta değişikliğine tashîf, yazı şeklinin değiştirilmesine ise tahrif adı verilmiştir. 1141Buna göre tahrif, hadisin isnadında veya metninde bulunan bir kelimeyi basit bir nokta değişikliği şeklinde değil, yazılışını bozacak şekilde değiştirmektir.

Metin veya isnadında tahrif olan hadislere muharref adı verilmiştir.


13.02.2009 tarihinden beri 15172 defa okundu. Son takip: 27.05.2023 - 08:15


Kuran Kerim ve Hadis şerifler üzerinde bilgi ve yazılarınızı paylaşmak için yeni projemiz olan KuranveHadis.COM sitemize üye olunuz. Piyasadaki yerden bitme hadis düşmanlarına karşı siz de bu yeni sitemizin gelişiminde destek olunuz.



· Adâletu'r-Râvî · Muhtelefu'l-Hadîs · Kitâbetu’l-Hadîs · Sahih-i Buhârî · Humasiyyât · Munker · Dabbe · Vahy-i Gayr-ı Metluv · Cadde · Maklûb · Meğâzî · Talebul-İlm · Fasık · Gayru Sâbit · Haddesenâ · Sevk · Kavlu Abâdile · Vehim · Hüccet · Leyse Bi-Merdiyy · Sünen · Fartu'l-Gafle · Tedlîsu'l-İsnâd · Cehâletu'r-Râvî · Semi'tu Fulânen Kırâ'aten Aleyh · Ahberanâ Münâveleten · Eceztu Leke Kitâbe'l-Fulânî · Ma'nevî Tevatür · Delâ'ilu'n-Nubuvve · Hâl-i Ruvât · Belâğât · Ahberanâ Fulan Kırâ'aten Aleyhi · Mâ A'lemu’ Bihî Be'sen · Lem Ecidhu · Mutaba'a Nâkısa · Muşeddid · İlmu Mustalahi'l-Hadîs · Mâ Alâ Şarti Muslim · Lâ Yus'elu Anhu · Ma'lûl · Haddesenî Gayru Vâhid Min Ashâbinâ · İlmu'l-Hadîs Rivâyeten · Taktî · Sünen İbni Mace · Mucâz · Şurûtu'l-Mutevâtir · Ta'âlik · Ferd · Muvâfakat · Nâzil
· Akıl · Mubtedi · Tarahû Hadîsehû · Lem Yutâbâ Aleyhi · Tahammulu'l-Hadîs · Ferd-i Muhâlif · Medhûl · Mütevatir-i Lafzî · Enne Fulânen Haddesehu · Mucma' Alâ Da'fıhî · Lâ Yusâvî Şey'en · Ashâb · Sahibu'l-Bid'a · Mütevatir-i Ma'nevî · Arz Ale'ş-Şeyh · İcâze Li'l-Mechûl · Garîb-i Nisbî · Kâdih · Mukarebu'l-Hadîs · Ma'kûs · Mustahric · Kavî · Ahrecehû · Akrân · Leyse Bi-Umde · Ebu Dâvud · Du'ife · Hadîs-i Rabbanî · Mukillîn-i Sahabe · Ruvînâ · Ta'dîl Mertebeleri · Huddistu An Fulân · Da'îfun · Ev Şibhehû · Eşeddu'n-Nâsi Kizben · Vahin Bi-Merra · Yuhkâ · Meratibu's-Sahîh · Lâ Ahade Esbetu Minhu · Enbe'enâ İcâzeten

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


Google
 
Web ihya.org
CepAlem Gazeteler E-Kart E-Kitap Saglik Şiirler Sözlük
Kuran Meali Hadis Namaz Vakitleri Ingilizce Samil Fıkıh Fetva Rüya Tabiri
Kamus Hikayeler Forum Dini Terimler Haberler Oyun Resimler Ilahiler
Terimler isimler Sosyal Kavram Hadis Sözlügü imsakiye
Üniversite taban puanları ilmihal Rehber