Hadis | Kütüb-ü Sitte | Buhari | Hadis Sözlüğü

A B C D E F G H I İ K L M N R S Ş T U V Y Z

HADİSLERİNDE ARAMA YAP

Fasil Ravi Konu Hadis

Hz. Peygamber`in kanâati

Sahih Buhari eserindeki Hz. Peygamber`in kanâati konusu ile ilgili hadisler

Fasil :
Baslik :
HAZRET-İ ÂİŞE HADÎSİ
Hadis :
"Biz Esvedeyn denilen - hurma ile suya doyup kandığımız zaman Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem vefât etti" dediği rivâyet olunmuştur.
Sıra :
 
Fasil :
Baslik :
RESÛL-İ EKREM`İN YEMEK HUSÛSUNDA NE DERECE KANÂATKÂR OLDUĞUNU GÖSTEREN ENES İBN-İ MÂLİK HADÎSİ
Hadis :
Rivâyete göre müşârün-ileyh: "Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem Allah`a kavuşana kadar ne hâlis buğday unundan yapılmış ince yufka ekmek, ne de kızartılmış körpe kuzu kebabı yedi" demiştir.
Sıra :
 
Fasil :
Baslik :
AYNI MEVZÛDA ENES İBN-İ MÂLİK`İN DİĞER BİR HADÎSİ VE EBÛ HÜREYRE HADÎSİ
Hadis :
Gelen bir rivâyetete, müşârün-ileyh şöyle demiştir: Ben Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem`in sükürrüce (denilen küçük sofra gibi yemek teknesin) den yemek yediğini bilmiyorum. Hâlis buğday unundan yufka ekmek yapıldığını da hatırlamıyorum. Yüksek masa üstünde yemek yediğini de bilmiyorum.
Sıra :
 
Fasil :
Ravi :
Baslik :
EBÛ HÜREYRE`NİN İKİ HADÎSİ
Hadis :
Şöyle dediği rivâyet olunmuştur: Bir kere Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem Ashâb`ı arasında hurma taksîm etti. Herkese yedişer hurma verdi. Bana da yedi hurma verdi. Bunun birisi ağacında kemâle ermeden kurumuş koruk hurma idi. Fakat bu hurmaların içinde, bana ondan sevimlisi yoktu. Çiğnerken o, (sakız gibi dayanır) ağzımda çabuk erimezdi.
Sıra :
 
Fasil :
Ravi :
Baslik :
EBÛ HÜREYRE`NİN İKİ HADÎSİ
Hadis :
Rivâyete göre bir kere müşârün-ileyh önlerinde koyun kebabı yemekte olan bir cemâate uğramıştı. Bunlar Ebû Hüreyre`yi dâ`vet ettilerse de müşârün-ileyh icâbet etmeyip: "Vallahi Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem şu dünyâdan arpa ekmeği ile karnı doymadan çıkıp gitti!" demiştir.
Sıra :
 
Fasil :
Baslik :
AYNI MEVZÛDA HAZRET-İ ÂİŞE HADÎSİ
Hadis :
"Muhammed salla`llahu aleyhi ve sellem`in âli, Medîne`ye hicret ettikleri zaman vefât edinceye değin mütevâliyen üç gün buğday ekmeği ile karınlarını doyurmadılar" dediği rivâyet olunmuştur.
Sıra :