Hadis | Kütüb-ü Sitte | Buhari | Hadis Sözlüğü

A B C D E F G H I İ K L M N R S Ş T U V Y Z

HADİSLERİNDE ARAMA YAP

Fasil Ravi Konu Hadis

Nafi`

Nafi` - Kütüb-ü Sitte kitabındaki rivayet ettiği hadisi şerifler listesi

Konu :
Ravi :
Hadis :
Ben İbnu Ömer (ra)`i (tavaf yaparken gördüm. Haceru`l-Esved`i) eliyle istilam ediyor, sonra da elini öpüyürdu.
Sıra :
 
Konu :
Ravi :
Hadis :
İbnu Ömer (ra) her yedide iki rek`at namaz kılardı.
Sıra :
 
Ravi :
Hadis :
İbnu Ömer (ra)`den naklen diyor ki: "Resulullah (sav) yevm-i nahirde ifaza (ziyaret) tavafını yaptı, sonra dönüp öğleyi Mina`da kıldı."
Sıra :
 
Ravi :
Hadis :
Nafi` (ra)`nin anlattığına göre, İbnu Ömer (ra)`i Safa tepesi üzerinde şöyle dua ederken işitmiştir: "Ey Allah`ım, Kitab-ı Mübin`inde: "Bana dua edin size icabet edeyim!" (Gafir 60) diyorsun, sen sözünden dönmezsin. Ben şimdi senden istiyorum: Bana hidayet verip İslam`ı nasib ettin, onu geri alma. Son nefesimi Müslüman olarak vermemi nasib et" (Amin) (Rezin şunu ilave etmiştir: "(İbnu Ömer), üç kere tekbir getirir ve şöyle derdi: "Allah`tan başka ilah yoktur, O tekdir, O`nun ortağı yoktur, mülk O`nundur, bütün hamdler O`na aittir, O her şeye kadirdir." Bunu da yedi kere tekrarlardı. Merve`de de, her şavtta aynı şeyleri tekrar ederdi. [Rezin`in bu ilavesi de Muvatta`nın aynı babındadır (127. hadis)])
Sıra :
 
Ravi :
Hadis :
İbnu Ömer (ra), Kabe`ye girdi mi, girince yüzü istikametinde yürür, kapıyı arkasında tutar, karşı duvarla arasında üç zira`lık mesafe kalıncaya kadar düz yürür, (orada durup) namaz kılar, böyle davranmakla, Hz. Bilal (ra)`in, "Resulullah (sav) burada kıldı" diye haber verdiği yerde namaz kılmayı kastederdi. Ancak (İbnu Ömer) şunu da söyledi: "Kişinin, Beytullah`ın içerisinde, dilediği noktada namaz kılmasında bir beis yoktur!"
Sıra :
 
Ravi :
Hadis :
İbnu Ömer (ra) öğleyi, ikindiyi, akşamı, yatsıyı ve sabahı Mina`da kılar, sonra güneş doğunca Arafat`a hareket ederdi.
Sıra :
 
Konu :
Ravi :
Hadis :
Abdullah İbnu Ömer (ra)`in zevcesi Safiyye Bintu Ebi Ubeyd`in oğlan kardeşinin kızı Müzdelife`de nifas oldu (doğum yaptı). Bu yüzden o da, Safiyye de geri kaldılar ve Mina`ya yevm-i nahrde güneş battıktan sonra geldiler. Hz. Abdulllah İbnu Ömer (ra) onlara geldikleri anda taş atmalarını emretti ve bu gecikmeden dolayı onların herhangi bir kefaret ödemesine hükmetmedi.
Sıra :
 
Konu :
Ravi :
Hadis :
İbnu Ömer (ra) şöyle derdi: "Eyyam-ı teşrikin ortası günü, güneş batmazdan önce Mina`dan ayrılmayan kimse ertesi günü taşları atmadan ayrılmasın."
Sıra :
 
Ravi :
Hadis :
İbnu Ömer (ra), ifaza tavafını yapmış, fakat cehaletle henüz traş olmamış, kısaltma da yaptırmamış bir adama rastladı. Adama, dönüp traş olmasını veya saçını kısaltmasını, sonra da Beytullah`a yeniden ifaza tavafında bulunmasını emretti.
Sıra :
 
Ravi :
Hadis :
İbnu Ömer (ra) dedi ki: "İhramlı kadın, ihramdan çıkınca, saç örgülerinin ucundan bir miktar kesmedikçe taranmaz. Şayet kurbanlığı varsa, kurbanı kesilinceye kadar saçından hiçbir şey kesemez."
Sıra :