Hadis | Kütüb-ü Sitte | Buhari | Hadis Sözlüğü
A B C D E F G H I İ K L M N R S Ş T U V Y ZHADİSLERİNDE ARAMA YAP
Hidane Hakkında
Kütüb-ü Sitte eserindeki Hidane Hakkında konusu ile ilgili hadisler
Fasil :
                
            Konu :
                
            Ravi :
                
            Hadis :
                Babası vasıtasıyla dedesinden (ra) anlatıyor: "Resulullah (sav)`a, bir kadın gelerek: "Bu çocuğa karnım yuva, göğsüm içecek, kucağım da kundak olmuş iken, babası beni boşadı ve onu da benden koparıp almak istiyor!" diye şikayet etti. Hz. Peygamber (sav): "Sen evlenmedikçe, çocuğa ehaksın!" cevabını verdi."
            Sıra :
                
            Fasil :
                
            Konu :
                
            Ravi :
                
            Hadis :
                Hz. Peygamber (sav) bir oğlan çocuğunu, baba veya annesini seçmede muhayyer bıraktı. Çocuk annesini seçti ve onun elinden tuttu. Annesi de çocuğu alıp götürdü.
            Sıra :
                
            Fasil :
                
            Konu :
                
            Ravi :
                
            Hadis :
                Zeyd İbnu Harise Mekke`ye gitmişti. (Uhud`da şehid düşen) Hz. Hamza`nın kızına uğradı, Cafer (ra): "Kızı yanıma ben alacağım, ona ben ehakkım, o benim amcamın kızıdır ve üstelik yanımda teyzesi var, teyze anne gibidir" dedi. Hz. Ali (ra) de: "Ona ben ehakkım, O amcamın kızıdır. Yanımda Resulullah (sav)`ın kızı Fatıma var. Fatıma ona ehaktır" dedi. Zeyd İbnu Harise (ra) atılarak: "Ona ben ehakkım, o erkek kardeşimin kızıdır, ben onun için yola çıktım ve yanına geldim" dedi. Resulullah (sav), kızı Cafer (ra)`in yanına almasına hükmetti ve: "Muhakkak ki, teyze annedir!" buyurdu.
            Sıra :
                
            



 e-posta adresimize mail atabilirsiniz.
 e-posta adresimize mail atabilirsiniz.