Rüya Tabirleri
Açılış  Giriş Sayfası Yap
Favori  Sık Kullanılanlara Ekle
www.ihya.org 4. yilinda
MC ÜYE İŞLEMLERİ
Üyeadi:
Parola :
Kütübü Sitte
Buhari Hadis Kitabi
SPONSOR LINKLERI
Secme Konular
· Gaflet
· Sahih-i Buhârî
· Tevâtür
· Kudsi Hadis
· Cüz
· Sahîfe
· Zındık
· Salih
· Fasık
· Nesh

Burayada Bak
· Akıl
· Mubtedi
· Tarahû Hadîsehû
· Esahhu’l-Ahâdîs
· Fî Hadîsihî Da'fun
· Uhtulife Fîhi
· Zekera Lenâ Fulân Kırâ'aten Aleyhi Ve Ene Esme'u
· Haddesenâ İcazeten
· Haddesenî Gayru Vâhid Min Ashâbinâ
· Min Belâyâhu
· Se-Nî
· Ve Âharu
· Ve Hazâ Lafzu Fulân Kale
· Bâtılun
· Cevvedehû Fulan

Son Okunanlar
· Ale'r-Ricâl
· An'ane
· Semi'a
· Fîhi Ednâ Mekal
· Müttefik Ve Mufterik
· Eceztu Li-Men Yeşâ'u Fulân
· Garîbi'l- Mutlak
· Zabt-ı Kitab
· Hasen Ü-Gayrîhî
· Yenmîhi




SAHIH BUHARI HADİSLERİNDE ARAMA YAP
Fasil Ravi Konu Hadis

Hadis » Sahih Buhari » Raviler » Ebû Hüreyre

Ebû Hüreyre

Ebû Hüreyre ravisine ait 40 sayfada 395 kayitli rivayet hadis var

« geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40    ileri »

 
Fasil : KİTÂBÜ`Z-ZEKÂT
Konu : Peygamber soyu sadaka mal yemez
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik : RESÛL-İ EKREM`İN, HAFÎDİNİ SADAKA HURMAYI YEMEKTEN MEN`İNE DÂİR EBÛ HÜREYRE HADÎSİ
Hadis : Şöyle dediği rivâyet edilmiştir: Hurma devşirildiği sırada Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem`e (sadaka) hurma getirilirdi: şu (biri bizzat) hurmasiyle gelirdi. O (biri) de hurmasından (gönderirdi). Bu hurmalar Resûlullâh`ın yanında bir harman, bir tınas olurdu. (Bir kere) Hasen, Hüseyn radiya`llâhu anhümâ bu hurmalarla oynarken çocuklardan biri, (Hasen İbn-i Alî) ansızın (bu sadaka hurmasından) bir hurma alıp ağzına koydu. Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem çocuğa (şöyle bir) baktı. (Zekî) çocuk hemen hurmayı ağzından çıkardı. Sonra Resûlullâh: Sen Muhammed`in ehl-i beytinin sadaka malı yemediklerini bilmez misin? buyurdu.
HadisNo : 739

 
Fasil : KİTÂBÜ`Z-ZEKÂT
Konu : Benî İsrâîl`in ibretli kıssaları;Borç ödemek
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik : DENİZDEN ÇIKARILAN EŞYA VERGİYE TABİ`MİDİR? BU BABTA RİVAYET OLUNAN HADİS-İ HAŞEBE
Hadis : Şöyle rivâyet edilmiştir: Benî İsrâilden birisi bâzı vatandaşlarından karz-ı hasen olarak bin dînar ister. Bu parayı (muayyen vâde ile) bir dostu verir. Parayı alınca deniz (seferin)e çıkar. (Parayı mîâdında göndermek ister,) vapur bulamaz. Bunun üzerine bir odun parçası alır. Odun kütüğünü oyarak içine bin dînar (ile bir mektub) koyup: (Allâhım! Sâhibine ulaştır, diye) denize atar. Ödünç veren kimse de (medyûn mîâdında gelir ümidiyle deniz kenarına) çıkmış bulunur. Sâhilde bir odun parçasiyle karşılaşır. Odunu, âilesinin evde yakması için alır. -râvî hadîsin bakiyesini zikrettikten sonra- müstakriz evinde odun parçasını kesip kırınca bin dînârı bulur, (fıkrasını da rivâyet eder).
HadisNo : 745

 
Fasil : KİTÂBÜ`Z-ZEKÂT
Konu : Definenin beytulmâl hissesi;Tazmin (ödeme)
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik : DENİZDEN ÇIKARILAN EŞYA VERGİYE TABİ`MİDİR? BU BABTA RİVAYET OLUNAN HADİS-İ HAŞEBE
Hadis : Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem`in şöyle buyurduğu rivâyet edilmiştir: (Bağlanmış) behîme (nin cinâyet ve zararı) hederdir. Kuyu (zararı) da hederdir. Mâden (zararı) de hederdir. (Tazminleri lâzım gelmez).. Mâl-i medfunda da humüs (nisbetinde harc) vâcibtir.
HadisNo : 746

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-HAC
Konu : Haccın fazîleti
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik : HAC YOLUNDA REFES Kİ, CİNSÎ MUKÂRENET VE DEVÂVİSİ İLE FÜSÛK, CİDAL YOKTUR
Hadis : Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem`in şöyle buyurduğunu işittim, dediği rivâyet edilmiştir: Kim ki (şu Beyt-i Şerîf`i) Allah rızâsı için ziyârek eder de cinsî mukârenette ve devâisinde bulunmaz ve tarîk-ı tâatten hurûc etmezse, o kimse (günahtan sıyrılıp) anasının onu doğurduğu günkü gibi (temiz bir hayâta) dönüp kavuşur.
HadisNo : 756

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-HAC
Konu :
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik : RESÛL-İ EKREM`İN ABDÜ`L-MUTTALİB OĞULLARİYLE BERÂBER ŞA`B-İ BENÎ HÂŞİM`DE KUREYŞ TARAFINDAN MUHÂSARA EDİLMESİ VE BİR MU`CİZE-İ NEBEVİYE
Hadis : Resûlullâh salla`llahu aleyhi ve sellem (Minâ`dan) Mekke`ye inmek istediğinde: Yarın (öbirisi gün) inşâ-Allâh menzilimiz, Benî Kinâne yurdu olacaktır ki, burada Kureyş ile Kinâne oğulları küfr üzerine ahd etmişlerdi, buyurmuştur. Resûl-i Ekrem Benî Kinâne Hayfi demekle, "Muhassab" mevkiini kasedtmişti. Bu ahd ü peymân, Kureyş ile Benî Kinâne arasında Hâşimîler ve Abdülmuttalib oğulları aleyhine: "Bunlarla kız alıp vermemek, alış veriş etmemek üzere" akdedilmişti. Hâşimîlerle Muttalibîller Resûl-i Ekrem`i Kureyş ile Kinâne`ye inkıyâda iknâ edinceye kadar devâm edecekti.
HadisNo : 786

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-HAC
Konu : Kâ`be`nin tahrîbi
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik : ÂHİR ZAMANDA KÂ`BE`Yİ İKİ HABEŞLİNİN TAHRÎB EDECEĞİNE DÂİR EBÛ HÜREYRE`NİN BİR RİVÂYETİ
Hadis : Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem`in: "Kâ`be`yi (âhir-i zamanda) Habeş (liler) den iki cılız bacaklı birisi tahrîb edecektir" buyurduğunu rivâyet edilmiştir.
HadisNo : 787

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-HAC
Konu : Hz. Ebûbekr`in hac emirliği;Kâ`be`yi çıplak tavaftan men;Müşrik âdetlerinin kaldırılması;Müşrikler Kâ`be`ye yaklaşamaz
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik : VEDÂ` HACCINDAN BİR SENE EVVEL BEYT-İ ŞERÎF`İ ÇIPLAKLARIN VE MÜŞRİKLERİN TAVÂF ETMELERİ YASAK OLDUĞU İ`LÂN EDİLDİĞİNE DÂİR EBÛ HÜREYRE RİVÂYETİ
Hadis : Ebû Bekr-i Sıddîk radiya`llâhu anh Vedâ Hacc`ından (bir sene) evvel taraf-ı Peygamberî`den Emîr-i Hac olarak (Mekke`ye) gönderildiğinde Ebû Bekr de Ebû Hüreyre`yi Kurban bayramının ilk günü Minâ`da büyük bir cemâat içinde halka (şu iki maddeyi) i`lâna me`mur etmiştir (Ebû Hüreyre): Ey nâs iyi biliniz! Bu yıldan sonra müşriklerin haccetmeleri, çıplakların da Kâ`be`yi tavâf eylemeleri yasaktır! (demiştir).
HadisNo : 803

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-HAC
Konu : Kurbanlık hayvanlar
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik : KURBANLIK DEVEYE BİNMEK CÂİZ OLDUĞUNA DÂİR EBÛ HÜREYRE RİVÂYETİ
Hadis : Resûlullâh salla`llahu aleyhi ve sellem birisinin kurbanlık devesini sevk ettiğini, (kendisi yaya olarak gittiğini) görmüş de ona: - Deveye bin! buyurmuş. O kimse: - (Yâ Resûla`llâh!) Bu deve kurbanlıktır, (nasıl binerim) demesi üzerine Resûlullâh: - Bu kurbanlık deveye bin! buyurmuş. O kimse yine: - Bu kurbanlıktır, deyince, Resûlullâh üçüncü veyâhud ikinci def`asında - Yazıklar olsun sana! Bin şu deveye, buyurmuştur.
HadisNo : 820

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-HAC
Konu : İhramdan çıkmak
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik : BU HUSÛSTA EBÛ HÜREYRE VE MUÂVİYE RİVÂYETLERİ
Hadis : İbn-i Ömer radiya`llahu anhümâ`nın muhallikîne duâ-i Nebevî`yi iş`âr hadîsi gibi Ebû Hüreyre radiya`llahu anh`ten de bir hadîs rivâyet edilmiştir. Şu kadar ki, Ebû Hüreyre hadîsinde ... rivâyet edildiği ve bu duâ, üç def`a tekrar edildikten sonra: "Saçlarını kestirenlere de rahmet eyle!" diye duâ buyurduğu haber verilmiştir.
HadisNo : 833

 
Fasil : EBVÂBÜ`L-ÖMRE
Konu : Hacc-ı Mebrûr;Haccın fazîleti;Ulû`l-Emre itâat
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik : ÖMRENİN FAZÎLETİ HAKKINDA EBÛ HÜREYRE HADÎSİ
Hadis : Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem `in: "Ömre, kendisiyle öbür ömre arasındaki zaman içinde işlenilen (küçük) günâhlara keffârettir. (Kendisinde riyâ ve süm`a bulunmayan) hacc-ı mebrûrün de sevâbı, bâzı günahların afvına munhasır olmayıp Cennet (e dâhil olmak) dır" buyurduğu rivâyet edilmiştir.
HadisNo : 844

« geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40    ileri »




Tüm Konular     A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü W V Y Z




· Garâ'ib · Ahberanâ Fulan Fîmâ Kuri'e Aleyhi · Galatâtu'l-Muhaddisîn · Şekku’r-Râvî · Muttefekun Aleyh · Hâkim · Nâzil · Mâ A'lemu’ Bihî Be'sen · İfrâd · Mu'telif Ve Muhtelif · Bid'atu'r-Râvî · Sünen Ebî Dâvud · Şibhu'l-Vad' · Sad-Ha · Mislehû Sevâ'en · İcâze Âmme Mutlaka · Vada'a Hadisen · Gayru Sâbit · Arz-ı Kırâ'at · Haddesenî Men Lâ Ettehimu · Akâ'id · Zâhibu'l-Hadîs · Taktî'u'l-Hadîs · Kuna · Alâmâtu’l-Vaz · Âhır · Yerfau'l-Hadîse · Muvâfakati Mukayyede · Tasliye · El-Etbâ · Tevâtür-ü Lafzı · Sebtun-Huccetun · Mâ Alâ Şarti'l-Buhârî · Vicâde · Eceztuke Mucâzâtî · Mahrecuhu Ma'rûf · Eserî · Ale'l-Ma'nâ Rivayet · An'ane Munkatı’a · Ashâbu'l-Mi'în · Sabit · Kavlu Abâdile · Ta'lîl · İbtidâ-yı Sened · Mevlâhum · İcâze Âmme Mukayyede · Lâ Yutâbâ' Alâ Hadîsihî · İcâzetu'l-Mu'ayyen Li'l-Muayyen Fî'l-Mu'ayyen · Darb · Zekera
· Akıl · Mubtedi · Tarahû Hadîsehû · Gayr-ı Meşhur Âhad · Lem A'rifhu · Hazâ Min Hadîsi · Haddesenâ Fulân Kırâ'aten Aleyhi Ve Ene Esme'u · Vecedtu Bi-Hatti Fulân Ve Ecâze Lî · Mudric · Leyse Lehu Aslun · Lem Ekıf Aleyhi · Sünen Nese'î · Muhtalak · Meclis · Hasen Li-Aynihî · Fıkhu'r-Râvî · Usûl-ü Hadis · Sadûkun Yuhti'u · Mu'dal · Sahih Muhtelef Fîhi · Kesret-i Galat · Kas · Fe'ale Fulân · Cevdet · Telfîku'r-Rivâyâ · İcâze Li'l Mu'ayyen Fi'l-Mu'ayyen · Kibâr-ı Tâbi'în · Kale Resûlullah (s.a.s) Fîmâ Yervîhi An Rabbihi · Da'îfun Cidden · Lâ Ahade Esbetu Minhu · Medhûl · İ'lâl · İcâze Âmme Mutlaka · İcâzetu'l-Mu'ayyen Li'l-Muayyen Fî'l-Mu'ayyen · İntikâ · Istılâhât-ı Hadîsiye · Rudde Hadîsuhû · Leyse Bi-Zalik · Ve Zekera'l-Hadîse · Avâlî

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


Google
 
Web ihya.org
CepAlem Gazeteler E-Kart E-Kitap Saglik Şiirler Sözlük
Kuran Meali Hadis Namaz Vakitleri Ingilizce Samil Fıkıh Fetva Rüya Tabiri
Kamus Hikayeler Forum Dini Terimler Haberler Oyun Resimler Ilahiler
Terimler isimler Sosyal Kavram Hadis Sözlügü imsakiye
Üniversite taban puanları ilmihal Rehber