Rüya Tabirleri
Açılış  Giriş Sayfası Yap
Favori  Sık Kullanılanlara Ekle
www.ihya.org 4. yilinda
MC ÜYE İŞLEMLERİ
Üyeadi:
Parola :
Kütübü Sitte
Buhari Hadis Kitabi
SPONSOR LINKLERI
Secme Konular
· Gaflet
· Sahih-i Buhârî
· Tevâtür
· Kudsi Hadis
· Cüz
· Sahîfe
· Zındık
· Salih
· Fasık
· Nesh

Burayada Bak
· Akıl
· Mubtedi
· Tarahû Hadîsehû
· Esahhu’l-Ahâdîs
· Fî Hadîsihî Da'fun
· Uhtulife Fîhi
· Zekera Lenâ Fulân Kırâ'aten Aleyhi Ve Ene Esme'u
· Haddesenâ İcazeten
· Haddesenî Gayru Vâhid Min Ashâbinâ
· Min Belâyâhu
· Se-Nî
· Ve Âharu
· Ve Hazâ Lafzu Fulân Kale
· Dayyiku'l-Mahrec
· Esânid

Son Okunanlar
· Âkil
· Musannef
· Ceyyidu'l-Hadîs
· Tekaddum-u Vefat
· Se-Nâ
· Meşhur
· İle's-Sıdkı Ma Huve
· İbtidâ-yı Sened
· Uluvv-u Nisbî
· Mudellis




SAHIH BUHARI HADİSLERİNDE ARAMA YAP
Fasil Ravi Konu Hadis

Hadis » Sahih Buhari » KİTÂBÜ`D-DA`AVÂT » Hz. Peygamber`in şefâati

Hz. Peygamber`in şefâati

Hz. Peygamber`in şefâati konusunda 1 sayfada 3 kayitli hadis var

 
Fasil : KİTÂBÜ`D-DA`AVÂT
Konu : Hz. Peygamber`in şefâati
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik : HAZRET-İ PEYGAMBER`İN ÜMMETİNE ŞEFÂAT DU`ÂSI
Hadis : Rivâyete göre, Resûlu`llah Salla`llahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: Her peygamberin kendisine has müstecab bir du`âsı vardır. Onunla Allah`a du`â edegelmiştir. Fakat ben du`âmı âhirette ümmetime şefâ`at etmek için saklıyorum.
HadisNo : 2140

 
Fasil : KİTÂBÜ`T-TEVHÎD
Konu : Hz. Peygamber`in şefâati
Ravi : Enes b. Mâlik
Baslik : HARDAL DÂNESİ KADAR ÎMÂNI OLAN CENNET`E GİRECEK DAİR ENES İBN-İ MÂLİK RADİYA`LLÂHU ANH HADÎSİ
Hadis : Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem`in şöyle buyurduğunu işittim, dediği rivâyet olunmuştur: Kıyâmet günü hulûl ettiğinde (Umûmî sûrette) ben şefâ`at ederim. Bunun üzerine ben: Yâ Rabbî! Gönlünde hardal dânesi kadar îmânı olanları Cennet`e koy, diye niyâz ederim, bunlar Cennet`e girerler. Sonra ben: Yâ Rabbî! Hardal dânesinden az îmânı olanları da koy, diye şefâ`at ederim. Enes İbn-i Mâlik der ki: (Az bir îmânı) dediği sırada ben Resûlu`llah`ın parmaklarına bakar gibi idim. O parmaklarını biribirine zam ederek işâret ediyordu.
HadisNo : 2186

 
Fasil : KİTÂBÜ`T-TEVHÎD
Konu : Hz. Peygamber`in şefâati
Ravi : Enes b. Mâlik
Baslik : TESBÎH VE TAHMÎD HAKKINDA ENES İBN-İ MÂLİK VE EBÛ HÜREYRE RADİYA`LLÂHU ANH HADÎSİ
Hadis : Gelen bir rivâyet tarîkında deniliyor ki: Ben dördüncü def`a dönüp geleceğim. Ve Allahu Teâlâ`ya o mehâmid-i mübâreke ile hamd ü senâ edip sonra secdeye kapanacağım. Bunun üzerine bana: - Yâ Muhammed! Başını kaldır ve söyle; sözün dinlenecek, iste, dileğin verilecek. Şefâ`at et, şefâ`atin de kabûl olunacaktır, denilecek. Ben de: - Yâ Rab! Bana müsâ`ade buyur da Lâ ilâhe illa`llah, diyen bütün ehl-i tevhîd hakkında şefâat edeyim, diye niyâz edeceğim. Bunun üzerine Cenâb-ı Hak: - İzzetim ve celâlim, kibriyâ ve azametim hakkı için Lâ ilâhe illa`llah, diyen ehl-i tevhîd`in hepsini muhakkak sûrette Cehennem`den çıkaracağım, buyuracaktır.
HadisNo : 2188




Tüm Konular     A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü W V Y Z




· Tarîk · İmâm · Uhdira · Cerh Sebepleri · Hâzihî Rivayeti · Ev Karîben Minhu · Tevâtür-ü Manevî · Mutâba' Aleyh · Vecih · El-Kutubu’s-Seb’a · Etkan · Haber-i Âhad · Şeyhun · Ercû En Lâ Be'se Bihî · Hadis · Ev Mâ Eşbehe Hazâ Mine'l-Elfâz · Es-Sunne · Metrûkun · Yuktebu Hadîsuhu · Adûl · Tevâtür-ü Lafzı · Esbetu'n-Nâs · Eceztuke Kitâbe's-Sunen · İle's-Sıdkı Ma Huve · Sünen Nese'î · Semi'tu Fulânen Kırâ'aten Aleyh · Vav · Ve Bi'l-İsnad · Sahîfe · Sumânî · Ruknu'l-Kizb · Sâlih Li'l-İhticâc · Mürsel-i Zahir · Kezzâbun · Kad Du'ife · İttihâm Bi'l-Kizb · Ashâbu'l-Kutub · Ka-Senâ · Haddesenî's-Sika · Ta'lîl · Enne Fulânen Ahberahû · Yerfau'l-Hadîse · İhticâc · Fartu'l-Gafle · Esahhu'l-Kutub · Fıkhu'r-Râvî · Teğayyera Bi-Âhirih · Hasen Li-Zâtihî · Ta'lîk Bi-Sîgati't-Tashîh · Hakk
· Akıl · Mubtedi · Tarahû Hadîsehû · Gayr-ı Meşhur Âhad · Lem A'rifhu · Hazâ Min Hadîsi · Haddesenâ Fulân Kırâ'aten Aleyhi Ve Ene Esme'u · Vecedtu Bi-Hatti Fulân Ve Ecâze Lî · Mudric · Leyse Lehu Aslun · Lem Ekıf Aleyhi · Sünen Nese'î · Muhtalak · Meclis · Hasen Li-Aynihî · Fıkhu'r-Râvî · Usûl-ü Hadis · Sadûkun Yuhti'u · Mu'dal · Sahih Muhtelef Fîhi · Kesret-i Galat · Kas · Fe'ale Fulân · Telfîku'r-Rivâyâ · İcâze Li'l Mu'ayyen Fi'l-Mu'ayyen · Kibâr-ı Tâbi'în · Kale Resûlullah (s.a.s) Fîmâ Yervîhi An Rabbihi · Da'îfun Cidden · Lâ Ahade Esbetu Minhu · Medhûl · İ'lâl · İcâze Âmme Mutlaka · İcâzetu'l-Mu'ayyen Li'l-Muayyen Fî'l-Mu'ayyen · İntikâ · Istılâhât-ı Hadîsiye · Rudde Hadîsuhû · Leyse Bi-Zalik · Ve Zekera'l-Hadîse · Mütevatir-i Ma'nevî · Rumiye Bi'l-Kader

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


Google
 
Web ihya.org
CepAlem Gazeteler E-Kart E-Kitap Saglik Şiirler Sözlük
Kuran Meali Hadis Namaz Vakitleri Ingilizce Samil Fıkıh Fetva Rüya Tabiri
Kamus Hikayeler Forum Dini Terimler Haberler Oyun Resimler Ilahiler
Terimler isimler Sosyal Kavram Hadis Sözlügü imsakiye
Üniversite taban puanları ilmihal Rehber