Rüya Tabirleri
Açılış  Giriş Sayfası Yap
Favori  Sık Kullanılanlara Ekle
www.ihya.org 4. yilinda
MC ÜYE İŞLEMLERİ
Üyeadi:
Parola :
Kütübü Sitte
Buhari Hadis Kitabi
SPONSOR LINKLERI
Secme Konular
· Gaflet
· Sahih-i Buhârî
· Tevâtür
· Kudsi Hadis
· Cüz
· Sahîfe
· Zındık
· Salih
· Fasık
· Nesh

Burayada Bak
· Akıl
· Mubtedi
· Tarahû Hadîsehû
· Şartu’l-Buhârî
· Kalîlu'l-Hadîs
· Ya'nî
· Evlâdu's-Sahâbe
· Fî Hadîsihî Da'fun
· Haddesenâ Fulân Kıra'aten Aleyhi
· Lâ ... İlâ
· Lâ Yu’rafu Lehu Aslun
· Leyse Bi-Sika
· Mâ Alâ Şarti Muslim
· Merfû'an
· Mesânîd

Son Okunanlar
· Ahberanâ Münâveleten
· Âdâbu'ş-Şeyh
· Ahrecehû
· Lika
· Men'ferede Bihi'l-Buhârî
· Ahruf
· Mucîz
· Fukahâ-Yı Seb'a
· Ale'l-Ebvâb
· Lehû Evham




SAHIH BUHARI HADİSLERİNDE ARAMA YAP
Fasil Ravi Konu Hadis

Hadis » Sahih Buhari » Haşr

Haşr

Haşr konusunda 1 sayfada 4 kayitli hadis var

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-İSTİ`ZÂN
Konu : Haşr
Ravi : Sehl b. Sa`d
Baslik : MAHŞER SÂHASI HAKKINDA SEHL İBN-İ SA`D RADİYA`LLÂHU ANH HADÎSİ
Hadis : Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem`in şöyle buyurduğunu işittim, dediği rivâyet olunmuştur: Kıyâmet günü insanlar beyaz, duru beyaz ve kepekten arınmış undan ma`mûl çörek gibi bir sâha üzerinde haşr olunurlar. Sehl İbn-i Sa`in, yâhut başka birisinin rivâyetine göre: O sâhada bir kimseye delâlet edecek (yol gösterecek dağ, taş gibi) nişâne de yok.
HadisNo : 2046

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-İSTİ`ZÂN
Konu : Haşr
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik : HAŞR VE MAHŞER HAKKINDA EBÛ HÜREYRE RADİYA`LLÂHU ANH HADÎSİ
Hadis : Rivâyete göre, Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: İnsanlar (dünyânın son deminde) üç fırka olarak haşrolunurlar. Birinci fırka müstakbel hayâtı özliyen, (geride kalan dünyâ hayâtından) nefret eden zümredir, (bunlar zâd ve râhileleri bol olanlardır). İkinci fırka ikisi bir deve, üçü bir deve, dördü bir deve, onu bir deve üzerinde sevk olunurlar. Bunların bakıyesini (ki, üçüncü fırkadır) bir ateş haşredip toplar. Onlar nerede istirahat ederlerse o ateş de berâber istirahat eder, onların geceledikleri yerde onlarla berâber geceler, onların sabahladıkları yerde birlik sabahlar ve onlarla berâber yürüyüp onların akşamladıkları yerde berâber akşamlar.
HadisNo : 2047

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-İSTİ`ZÂN
Konu : Haşr
Ravi : Ümmü`l-mü`minîn Âişe
Baslik : MAHŞERDE HILKAT-İ ASLİYE ÜZERE ÇIPLAK HAŞROLUNACAĞI HADÎSİ HAZRET-İ ÂİŞE`DEN RİVAYET
Hadis : Rivâyete göre, Resûlu`llah Salla`llahu aleyhi ve sellem: İnsanlar ayakkabısız, vücûdu çıplak ve (ilk yaradılışları gibi) sünnetsiz haşrolunacaklar buyurdu. Ben de: Yâ Resûla`llah! Erkek, kadın berâber mi? Bunlar birbirlerine (edeb yerlerine) bakarlar, dedim. Resûl-i Ekrem: Yâ Âişe! Haşir işi çok güçtür, insanların birbirlerine bakmalarına müsâit değildir, buyurdu.
HadisNo : 2048

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-İSTİ`ZÂN
Konu : Haşr
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik : MAHŞERDE HILKAT-İ ASLİYE ÜZERE ÇIPLAK HAŞROLUNACAĞI HADÎSİ HAZRET-İ ÂİŞE`DEN RİVAYET
Hadis : Rivâyete göre, Resûlu`llah Salla`llahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: Kıyâmet günü halk mahşer yerinde (izdihamdan, şiddetten, güneşin yaklaşmasından) terliyecektir. Bir derecede ki, dökülen ter tâ yetmiş zirâ` derinliğinde yere geçecek ve onların ağızlarına yükselib gemliyecek hattâ kulaklarına yükselecektir.
HadisNo : 2049




Tüm Konular     A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü W V Y Z




· Lâ Yuhteccu Bihî · Se-Nî · Vehen · Ashâbu'l-Ulûf · Müfesser Cerh · Tekaddum-u Vefat · Medhûl · Ketebe Ileyye Fulân · Ve Zekera'l-Hadîse · Mudelles Anh · Ve'l-Lafzu Li-Fulân · Gayr-ı Meşhur Âhad · Ma'nen Mütevâtir · Mucâz Leh · Haber-i Meşhur · Buhârî · Sahâbî · Kalîlu't-Tahdîs · Tecrîh · Raffâ · Şâfehenî Bi'l-İcâze · Ahberanâ Kitâbeten · Hâlu'r-Ruvât · Tarahûhu · Sebtun-Huccetun · Abâdile · İbtidâ-yı Sened · Enbe'enî · Talebul-İlm · Eceztu Li'l-Muslimîn · Kalb Fi'l-Metn · İlm-i Nazarî · Ahberanâ Muşâfeheten · Matrûh · Sahîh Muttefak Aleyh · Tecvîd · Ashâbu'l-Elf · An'ane Munkatı’a · Cevdet · Da'îfun · Cehâletu'l-Vasf · El-Etbâ · Tasliye · Hükmen Merfû · İhâle · Garâ'ib · Tusâ’î · İsnâd-ı Âli · Sahih · Tashîf
· Akıl · Mubtedi · Tarahû Hadîsehû · Nuhinâ An Keza · Ekâbir Ve Esâğir · Esahhu'l-Kutub · Sahîh-Garib-Hasen · Garâbet · Esahhu Şey'in Fi'l-Bâb · Fî Hadîsihî Da'fun · Mahrec · Ye'ti Bi'l-Acâ'ib · Rîvâyetu'd-Darîr · Refe'ahû · Ruvîye An Fulân · Rakş · Î'tidâd · Şurûtu'l-Mutevâtir · Azîz · Zarurî İlim · Eceztu Li-Men Edreke Zemânî · Enbe'enâ · Ziyâdâtu's-Sikât · Rivayet Bi'l-Ma'na · Şâhid · Şartu Müslim · Sahih-Garib · Subâ'iyyât · Belağanâ · Mudebbec · Me’mûn · Sünen İbni Mace · Remiz · Sirkatu'l-Hadîs · Tâlîb · Sohbet · Tabakâtu'r-Ruvât · Vehn · Sumâniyyât · Mutâba

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


Google
 
Web ihya.org
CepAlem Gazeteler E-Kart E-Kitap Saglik Şiirler Sözlük
Kuran Meali Hadis Namaz Vakitleri Ingilizce Samil Fıkıh Fetva Rüya Tabiri
Kamus Hikayeler Forum Dini Terimler Haberler Oyun Resimler Ilahiler
Terimler isimler Sosyal Kavram Hadis Sözlügü imsakiye
Üniversite taban puanları ilmihal Rehber