Rüya Tabirleri
Açılış  Giriş Sayfası Yap
Favori  Sık Kullanılanlara Ekle
www.ihya.org 4. yilinda
MC ÜYE İŞLEMLERİ
Üyeadi:
Parola :
Kütübü Sitte
Buhari Hadis Kitabi
SPONSOR LINKLERI
Secme Konular
· Gaflet
· Sahih-i Buhârî
· Tevâtür
· Kudsi Hadis
· Cüz
· Sahîfe
· Zındık
· Salih
· Fasık
· Nesh

Burayada Bak
· Akıl
· Mubtedi
· Tarahû Hadîsehû
· Şartu’l-Buhârî
· Kalîlu'l-Hadîs
· Ya'nî
· Evlâdu's-Sahâbe
· Fî Hadîsihî Da'fun
· Haddesenâ Fulân Kıra'aten Aleyhi
· Lâ ... İlâ
· Lâ Yu’rafu Lehu Aslun
· Leyse Bi-Sika
· Mâ Alâ Şarti Muslim
· Merfû'an
· Mesânîd

Son Okunanlar
· Ahberanâ Münâveleten
· Âdâbu'ş-Şeyh
· Ahrecehû
· Lika
· Men'ferede Bihi'l-Buhârî
· Ahruf
· Mucîz
· Fukahâ-Yı Seb'a
· Ale'l-Ebvâb
· Lehû Evham




SAHIH BUHARI HADİSLERİNDE ARAMA YAP
Fasil Ravi Konu Hadis

Hadis » Sahih Buhari » Talâk (boşama)

Talâk (boşama)

Talâk (boşama) konusunda 1 sayfada 4 kayitli hadis var

 
Fasil : KİTÂBÜ`TALÂK
Konu : Talâk (boşama)
Ravi : Abdullâh b. Ömer
Baslik : İBN-İ ÖMER VE HAZRET-İ ÂİŞE HADÎSLERİ
Hadis : Gelen bir rivâyete göre İbn-i Ömer`in: "Kadının iki kere kirlenmesinden ve temizlenmesinden sonraki talâk benim üzerime (Resûl-i Ekrem tarafından) bir talâk hesâb olundu, (üç değil,)" dediği rivâyet olunmuştur.
HadisNo : 1831

 
Fasil : KİTÂBÜ`TALÂK
Konu : Talâk (boşama)
Ravi : Ümmü`l-mü`minîn Âişe
Baslik : İBN-İ ÖMER VE HAZRET-İ ÂİŞE HADÎSLERİ
Hadis : Rivâyete göre Cevn kızı (Ümeyye) Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem (e nikâh olunup) huzûra konulmuştu. Resûl-i Ekrem yanına yaklaşınca Ümeyye: - Senden Allah`a sığınırım, dedi. Resûl-i Ekrem de: - Ey Ümeyye, sen (şânı) büyük olan (Allah) a sığındın, artık âilenin yanına git, buyurdu.
HadisNo : 1832

 
Fasil : KİTÂBÜ`TALÂK
Konu : Talâk (boşama)
Ravi : Ümmü`l-mü`minîn Âişe
Baslik : HAZRET-İ ÂİŞE HADÎSİ
Hadis : Rivâyete göre Kurazî Rifâa`nın karısı (Temîme) Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem`e gelerek: - Yâ Resûla`llah! Rifâa beni boşamıştı. (Ve üç talâk ile) talâk-ı kat`î kılmıştı. Sonra ben de Kurazî Abdurrahmân İbn-i Zübeyr ile evlenmiştim. Fakat Abdurrahmân`ın erliği şu elbîse saçağı gibi (gevşek) dir. (Erlik vazîfesini göremiyor) dedi. Resûl-i Ekrem: - Sanırım ki sen (eski zevcin) Rifâa`ya varmak istiyorsun. Fakat (ikinci zevcin) Abdurrahmân senin balcağazından, sen de onun balcağızından tatmadıkça bu olamaz (varamazsın) buyurdu.
HadisNo : 1834

 
Fasil : KİTÂBÜ`TALÂK
Konu : Talâk (boşama)
Ravi : Abdullâh b. Abbâs
Baslik : İBN-İ ABBÂS HADÎSİ
Hadis : Rivâyete göre (Hazret-i Âişe`nin câriyesi) Berîre`nin kocası, Mugîys denilen bir köle idi. (Berîre`yi çılgınca severdi). Hâlâ gözümün önünde görür gibiyim. Zavallı Muğîys ağlıyarak ve göz yaşlarını sakalına dökülerek Berîre`nin arkasında döner dolaşırdı (Berîre ise hiç hoşlanmazdı). Bir kere Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem (babam) Abbâs`a: - Ey Abbâs! Mugîys`in Berîre`ye aşırı sevgisine, Berîre`nin de ona olan buğzuna, nefretine hayret etmez misin? buyurdu. Sonra da Berîre`ye: Keşki şu Mugîys`e rucû` etsen olmaz mı? buyurdu. Berîre de: - Yâ Resûla`llah! Mürâcaatımı emrediyor musunuz? dedi. Resûl-i Ekrem: - Hayır ben (emretmiyorum;) şefâat ve iltimâs ediyorum, buyurdu. Bunun üzerine Berîre: - Öyle ise o adama benim ihtiyâcım yoktur, dedi.
HadisNo : 1837




Tüm Konular     A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü W V Y Z




· 3. Dipnotlar · Mürüvvet · Mubhemu't-Ta'dîl · Takyîdu'l-İlm · Mucevved · Uluvv Bi-Kıdemi'l-Vefât · Kalb Fi'l-Metn · Müfesser Cerh · Zâhibu'l-Hadîs · Makbul Âhad · Rabbani Hadis · Zâhibun · Sünen İbni Mace · Eceztu Talebete'l-İlmi Bi-Beledî Keza · Muhaddis · İcâze Li'l Mu'ayyen Fi'l-Mu'ayyen · Aşera -yi Mübeşşere · İlmu'l-Hadîs Dirâyeten · Lafzen Rivayet · Sebtun-Huccetun · Zenadıka · Leyse Bi Me’mûn · İşkâl · Zahirî İnkıta’ · Edeb · Belâğât · Temrîz Sigası · Ahruf · Akvâl · Sahihi Müslim · Nakl-i Hadîs · El-Mezîd Fi Muttasıli’l-Esânîd · Rece'a · Sahih Li-Aynihî · Keza · İn Sahha'l-Haber · Sevveğa Lî · Evâ'il · Vaz · İbn Mâce · Talebul-İlm · Mevlâ · Cezm Lafızları · Sahibu'r-Resul · Ma'ruf · Meşyeha · Ve Zekera'l-Hadîse · İleyhi'l-Munteha Fi'l-Kizb · Mütevâtir · İ'râbu'l-Hadîs
· Akıl · Mubtedi · Tarahû Hadîsehû · Nuhinâ An Keza · Ekâbir Ve Esâğir · Esahhu'l-Kutub · Sahîh-Garib-Hasen · Garâbet · Esahhu Şey'in Fi'l-Bâb · Fî Hadîsihî Da'fun · Mahrec · Ye'ti Bi'l-Acâ'ib · Rîvâyetu'd-Darîr · Refe'ahû · Ruvîye An Fulân · Rakş · Î'tidâd · Şurûtu'l-Mutevâtir · Azîz · Zarurî İlim · Eceztu Li-Men Edreke Zemânî · Enbe'enâ · Ziyâdâtu's-Sikât · Rivayet Bi'l-Ma'na · Şâhid · Şartu Müslim · Sahih-Garib · Subâ'iyyât · Belağanâ · Mudebbec · Me’mûn · Sünen İbni Mace · Remiz · Sirkatu'l-Hadîs · Tâlîb · Sohbet · Tabakâtu'r-Ruvât · Vehn · Sumâniyyât · Mutâba

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


Google
 
Web ihya.org
CepAlem Gazeteler E-Kart E-Kitap Saglik Şiirler Sözlük
Kuran Meali Hadis Namaz Vakitleri Ingilizce Samil Fıkıh Fetva Rüya Tabiri
Kamus Hikayeler Forum Dini Terimler Haberler Oyun Resimler Ilahiler
Terimler isimler Sosyal Kavram Hadis Sözlügü imsakiye
Üniversite taban puanları ilmihal Rehber