Rüya Tabirleri
Açılış  Giriş Sayfası Yap
Favori  Sık Kullanılanlara Ekle
www.ihya.org 4. yilinda
MC ÜYE İŞLEMLERİ
Üyeadi:
Parola :
Kütübü Sitte
Buhari Hadis Kitabi
SPONSOR LINKLERI
Secme Konular
· Gaflet
· Sahih-i Buhârî
· Tevâtür
· Kudsi Hadis
· Cüz
· Sahîfe
· Zındık
· Salih
· Fasık
· Nesh

Burayada Bak
· Akıl
· Mubtedi
· Tarahû Hadîsehû
· Esahhu’l-Ahâdîs
· Fî Hadîsihî Da'fun
· Uhtulife Fîhi
· Zekera Lenâ Fulân Kırâ'aten Aleyhi Ve Ene Esme'u
· Se-Nî
· Ve Âharu
· Dayyiku'l-Mahrec
· Evlâdu's-Sahâbe
· Haddesenâ İcazeten
· Haddesenî Gayru Vâhid Min Ashâbinâ
· Hasâ'is
· Lâ ... İlâ

Son Okunanlar
· Salih
· Haddesenâ Fulân Kırâ'aten Aleyhi Ve Ene Esme'u
· Şurûtu’r-Rivâye
· Ensâb
· Elfâzu'ı-Cerh
· Ferd
· Haber-i Meşhur
· Telakkub
· Ferd-i Nisbî
· Ahvâlu'r-Ruvât




SAHIH BUHARI HADİSLERİNDE ARAMA YAP
Fasil Ravi Konu Hadis

Hadis » Sahih Buhari » Hadisler

Sahih Buhari Hadisleri

Fasillar hadislerin kategorilerine göre tasnif edilmis halidir. Tikladiginiz basliklardan ilgili kategoriler ve hadisleri okuyabilirsiniz

« geri 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75    ileri »

 
Fasil : İSTİSKÂ BAHSİ
Konu : Yağmur duâsında elleri kaldırmak
Ravi : Enes b. Mâlik
Baslik : ENES İBN-İ MÂLİK RİVÂYETİ
Hadis : Şöyle demiştir: Nebiyy-i Ekrem salla`llâhu aleyhi ve sellem hiçbir duâsında (mübârek) ellerini yukarıya kaldırmazdı, meğer ki istiskâ (duâsında) ola. (Bunda mübârek ellerini) koltuklarının beyazı görününceye kadar kaldırdı.
HadisNo : 541

 
Fasil : İSTİSKÂ BAHSİ
Konu : Yağmur duâsı;Yağmur yağarken duâ etmek
Ravi : Ümmü`l-mü`minîn Âişe
Baslik : YAĞMUR ESNÂSINDAKİ DUÂ-İ NEBEVÎ
Hadis : Şöyle demiştir: Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem yağmurlar (ın yağdığın)ı görünce: ... di(ye duâ ede)rdi.
HadisNo : 542

 
Fasil : İSTİSKÂ BAHSİ
Konu : Hz. Peygamber`in ümmetine şefkati
Ravi : Enes b. Mâlik
Baslik : ŞİDDETLİ RÜZGÂRDAN TEESSÜR-İ NEBEVÎ
Hadis : Şöyle demiştir: (Her ne zaman) şiddetli bir rüzgâr esse ondan dolayı Nebiyy-i Ekrem salla`llâhu aleyhi ve sellem`in (mübârek) yüzünde (nâhoşluk eseri derhal) belli olurdu.
HadisNo : 543

 
Fasil : İSTİSKÂ BAHSİ
Konu : Rüzgâr
Ravi : Ümmü`l-mü`minîn Âişe
Baslik : İBN-İ ABBÂS`IN HADÎSİ
Hadis :
HadisNo : 544

 
Fasil : İSTİSKÂ BAHSİ
Konu :
Ravi : Abdullâh b. Ömer
Baslik : İBN-İ ÖMER`İN HADÎSİ
Hadis : (Sened-i sahîh-i muttasıl ile) rivâyet olunduğuna göre (bir def`a) Nebiyy-i Ekrem salla`llâhu aleyhi ve sellem: "İlâhî Şamımızda, Yemenimizde bize bereket ihsân et" diye duâ buyurdu. Bâzı kimseler: "Necdimizde de" (diye) niyazda bulundular, (Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem tekrar:) "ilâhî Şamımızda, Yemenimizde bize bereket ihsân et" buyurdu. Onlar (yine:) "Necdimizde de" deyince: "Zelzeleler, fitneler işte oradadır. Şeytanın karni (yâni hizb ve ümmeti) de orada çıkacaktır" buyurdu.
HadisNo : 545

 
Fasil : İSTİSKÂ BAHSİ
Konu : Gaybı ancak Allah bilir
Ravi : Abdullâh b. Ömer
Baslik : İBN-İ ÖMER`İN «MEFÂTÎH-İ GAYB = MUGAYYEBÂT-I HAMS» HADÎSİ
Hadis : Şöyle demiştir: Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem buyurdu ki: Gayb`ın anahtarları beş (dâne) dir ki, onları Allâhu Teâlâ`dan başkası bilemez. Yarın ne olacağını (Allah`dan başka) hiçbir kimse bilemez. (Ana) rahimleri(n)de ne(ler) bulunduğunu (Allah`dan başka) hiçbir kimse bilemez. Hiçbir nefs yarın (hayr ü şer) ne kazanacağnı bilemez. (Kezâ) hiçbir nefs hangi tarzda öleceğini bilemez. (Allah`tan başka) hiç bir kimse de yağmurun ne zaman geleceğini bilemez.
HadisNo : 546

 
Fasil : KÜSÛF BAHSİ
Konu : Güneş tutulması ve namazı;Güneş ve ay Allâh`ın âyetleridir
Ravi : Ebû Bekre Nufey` b. Hâris
Baslik : AHD-İ NEBEVÎ`DE GÜN TUTULMASI VE HAZRET-İ RESÛL`ÜN KÜSÛF NAMAZI HAKKINDA EBÛ BEKRE HADÎSİ
Hadis : Şöyle demiştir: (Bir def`a) Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem`in yanında idik. (Derken) güneş tutuldu. Nebiyy-i Ekrem salla`llâhu aleyhi ve sellem (acele ile ve) ridâ-yı şerîfini ardından sürükleye sürükleye (kalkıp yürüdü) ve (Mescid-i Saâdet`e) girdi. Biz de girdik. Güneş zulmetten sıyrılıncaya kadar (orada) bize iki rek`at (namaz) kıldırdı. Sonra: "Güneş ile ay hiçbir kimsenin mevtinden dolayı münkesif olmaz. (Bunların böyle münkesif olduklarını) gördüğünüzde başınıza gelen bu hâl zâil oluncaya kadar (hemen) namaza durup duâya koyulunuz" buyurdu. Yine Ebû Bekre radiya`llâhu anh`den gelen bir rivâyete nazaran: "Lâkin Allâhu Teâlâ bu iki âyet ile kullarını tahvîf (etmeği murad) eder." buyurulmuştur. Küsûf hadîsi Buhârî`de çok tekerrür etmiştir. Nitekim Mugîre İbn-i Şu`be radiya`llâhu anh`den gelen bir rivâyette şöyle denilmiştir: Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem`in zamânında (necl-i mükerremleri) İbrâhîm (salevâtu`llâhi ve teslîmâtühû aleyhi ve alâ ebîhi) vefât ettiği gün güneş tutuldu. Halk: "Güneş İbrâhim`in mevtinden dolayı tutuldu" dediler. Bunun üzerine salla`llâhu aleyhi ve sellem: "Güneş ile ay hiçbir kimsenin ne mevtinden, ne hayâtından dolayı tutulmazlar" (Bunu) görünce (hemen) namaza durup Allâh`a duâya koyulun" dedi.
HadisNo : 547

 
Fasil : KÜSÛF BAHSİ
Konu : Güneş tutulması ve namazı;Güneş ve ay Allâh`ın âyetleridir
Ravi : Ümmü`l-mü`minîn Âişe
Baslik : HAZRET-İ RESÛL`ÜN HUSÛF NAMAZININ KEYFİYYETİ VE HITÂBET-İ NEBEVİYYE HAKKINDA HAZRET-İ ÂİŞE`NİN HUSÛF HADÎSİ
Hadis : Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem`in zamân (-ı saâdet-nişân) ında (bir def`a) güneş tutuldu idi. Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem halka namaz kıldırdı. (Şöyle ki) namaza durdu ve kıyâmı uzattı sonra rükû` buyurdu ve rükûu uzattı sonra (rükû`dan) kalktı ve ve kıyâmı (yine) uzattı ise de bu (ikinci) kıyâmı evvelki kıyamdan az (sürmüş) idi sonra (yine) rükûa varıp rükûu uzattı ise de bu (ikinci) rükûu evvelki rükûudan kısarak idi sonra secdeye varıp sücûdu uzattı sonra ikinci rek`atta da ilk rek`atta yaptığı gibi yaptı sonra güneş açılmış olduğu halde namazdan çıktı. (Ondan sonra hazır olan) nâsa karşı hutbe îrâd buyurdu. (Bu hutbede) Allâhu Teâlâ`ya hamd ü senâ ettikten sonra. "Şüphe etmeyiniz ki, şems ile kamer Allâh`ın âyetlerinden iki râyettir. (Bunlar) hiçbir kimsenin ne mevti, ne de hayâtı için münhasif olmazlar. Bunu (yâni bunlardan birinin inhisâfını) gördüğünüzde (hemen) Allâh`a duâya koyulun, tekbîr alın, namaz kılın, sadaka verin" buyurdu. Sonra da buyurdu ki: Ey ümmet-i Muhammed, Allâh`a kasem olsun ki kulunun veya câriyesinin zinâ edişinden dolayı Allâhu Teâlâ kadar kıskanç olan hiçbir kimse yoktu. Allâh`a kasem olsun ki, benim bildiğimi bilseniz az güler, çok ağlardınız.
HadisNo : 548

 
Fasil : KÜSÛF BAHSİ
Konu : Güneş tutulması ve namazı
Ravi : Abdullâh b. Amr b. Âs
Baslik : AHD-İ NEBEVÎ`DE SALÂT-İ KÜSÛF İÇİN MESCİD-İ SAÂDETE DA`VET VUKÛUNA DÂİR ABDULLÂH B. AMN`İN HADÎSİ
Hadis : Şöyle demiştir: Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem`in ahd(-i saâdetler) inde gün tutulduğunda ... diye nidâ edildi.
HadisNo : 549

 
Fasil : KÜSÛF BAHSİ
Konu : Kabir azâbındar Allah`a sığınmak
Ravi : Ümmü`l-mü`minîn Âişe
Baslik : HAZRET-İ ÂİŞE`NİN AZÂB-İ KABİR HADÎSİ
Hadis : Bir Yahûdi karısı tese`ül etmek üzere (nezdine) gelip ona: "Allah(u Teâlâ) seni kabir azâbından korusun (diyerek duâ etmiş) bunun üzerine Âişe (radiya`llâhu anhâ) Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem`e: "İnsanlar kabirlerinde azâba giriftâr edilirler mi?" diye sormuş. Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem de: "Ondan (yâni kabir azâbından) Allâh`a sığınırım" buyurmuş. Ümmü`l-mü`minîn bundan sonra küsûf hadîsini zikredip sonunda da: "Sonra (Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem) kabir azâbından sığınmaya Ashâbına fermân buyurdu" demiştir.
HadisNo : 550

« geri 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75    ileri »




Tüm Konular     A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü W V Y Z




· Ravâ Anhu · Vahin · Harm · Garîbun Min Haze'l-Vechi · İlm-i Ahbâr · Ta'dil Lafızları · Mislehû · Tekellemû Fîhi · Sahih Li-Gayrihî · Kalb Fi'l-Metn · Belağanâ Ani'n-Nebî · Sâhibu'l-Kitâb · Es-Sunne · Muhkem · Ahberanî · Terceme · Ahrecehû · Matrûhu'l-Hadîs · Garîb · Teferrede Bihî Fulân An Fulân · Uluvv-u İsnad · Arz Ale'ş-Şeyh · Lâ Be’se Bihî · Mukillîn-i Sahabe · İlmu Mustalahi'l-Hadîs · Sunâ'iyyât · İlm · Hadis Tarihi · Rîvâyetu'd-Darîr · Ta'n · Ale'l-Mesânîd · Merfû' Mürsel · Cerh-i Müfesser · Tıbb-ı Nebevî · Ziyâdâtu's-Sikât · Ahz · Zabıt · Derecâtu's-Sahîh · Mucâlese · Tabakâtu'r-Ruvât · Mutâba'a Kasıra · Leyse Bi-Hucce · İstişhad · Yunkeru Merre Ve Yu'rafu Uhrâ · Nebbe'enâ Fulan Kıra'aten Aleyh · Kitâbet · Mürsel-i Zahir · Kezzâbun Yekzibu · Tahdîs · Gayru Mensûb
· Akıl · Mubtedi · Tarahû Hadîsehû · Hazâ Min Hadîsi · Mudric · Sünen Nese'î · Fıkhu'r-Râvî · Usûl-ü Hadis · İcâze Li'l Mu'ayyen Fi'l-Mu'ayyen · Kibâr-ı Tâbi'în · Da'îfun Cidden · Lâ Ahade Esbetu Minhu · İcâzetu'l-Mu'ayyen Li'l-Muayyen Fî'l-Mu'ayyen · İntikâ · Leyse Bi-Zalik · Sefeh · Merdûd · Sünen Ebî Dâvud · Cevâmi'u'l-Kelim · Takrîr · Ef'âlu'r-Resûl · Buldâniyye · Fî Hadîsihî Da'fun · İ'râbu'l-Hadîs · Munkatı’ · Meşkûk · Mucâlese · Telfîk · Ma'lûl · Ale'l-Mesânîd · Men Mislu Fulân · Lem Yervihi İllâ Fulan An Fulân · Ahrecehû · Eserî · Âdâbu Tâlibi'l-Hadîs · Etbâ'u't-Tâbi'în · Esbetu'n-Nâs · Adl · An · Sâkıt

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


Google
 
Web ihya.org
CepAlem Gazeteler E-Kart E-Kitap Saglik Şiirler Sözlük
Kuran Meali Hadis Namaz Vakitleri Ingilizce Samil Fıkıh Fetva Rüya Tabiri
Kamus Hikayeler Forum Dini Terimler Haberler Oyun Resimler Ilahiler
Terimler isimler Sosyal Kavram Hadis Sözlügü imsakiye
Üniversite taban puanları ilmihal Rehber