Rüya Tabirleri
Açılış  Giriş Sayfası Yap
Favori  Sık Kullanılanlara Ekle
www.ihya.org 4. yilinda
MC ÜYE İŞLEMLERİ
Üyeadi:
Parola :
Kütübü Sitte
Buhari Hadis Kitabi
SPONSOR LINKLERI
Secme Konular
· Gaflet
· Sahih-i Buhârî
· Tevâtür
· Kudsi Hadis
· Cüz
· Sahîfe
· Zındık
· Salih
· Fasık
· Nesh

Burayada Bak
· Akıl
· Mubtedi
· Tarahû Hadîsehû
· Esahhu’l-Ahâdîs
· Fî Hadîsihî Da'fun
· Zekera Lenâ Fulân Kırâ'aten Aleyhi Ve Ene Esme'u
· Se-Nî
· Uhtulife Fîhi
· Ve Âharu
· Dayyiku'l-Mahrec
· Evlâdu's-Sahâbe
· Haddesenâ İcazeten
· Haddesenî Gayru Vâhid Min Ashâbinâ
· Lâ ... İlâ
· Min Belâyâhu

Son Okunanlar
· Mutarrah
· Ashâb-ı Suffe
· Du'ife
· Mudevven
· Mubtedî
· Ta'lîk
· Kavî
· Cezm Sîğası
· Fiten
· Rıhle




SAHIH BUHARI HADİSLERİNDE ARAMA YAP
Fasil Ravi Konu Hadis

Hadis » Sahih Buhari » Hadisler

Sahih Buhari Hadisleri

Fasillar hadislerin kategorilerine göre tasnif edilmis halidir. Tikladiginiz basliklardan ilgili kategoriler ve hadisleri okuyabilirsiniz

« geri 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207    ileri »

 
Fasil : TAÂM BAHSİ
Konu :
Ravi : Abdullâh b. Ca`fer b. Ebî Tâlib
Baslik : CA`FER İBN-İ EBÎ TÂLİB`İN OĞLU ABDULLÂH RADİYA`LLÂHU ANH HADÎSİ
Hadis : Ca`fer İbn-i Ebî Tâlib`in oğlu Abdullah radiya`llahu anhümâ`dan: "Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem`i yeşil hurma ile hıyar yerken gördüm" dediği rivâyet olunmuştur.
HadisNo : 1861

 
Fasil : TAÂM BAHSİ
Konu : Borcun tehir edilmesi;Hz. Peygamber`in mu`cizeleri
Ravi : Câbir b. Abdullâh
Baslik : HAZRET-İ PEYGAMBER`İN BİR MU`CİZESİNİ ANLATAN CÂBİR İBN-İ ABDULLÂH HADÎSİ
Hadis : Şöyle dediği rivâyet olunmuştur: Medîne`de bir yehûdî vardı. O yehûdî bana her sene hurma harmanı zamânında kadar va`de ile para ikrâz ederdi. Câbir`in Rûme kuyusu yolunda hurma bahçesi vardı. Bir sene Câbir`in hurmalığı mu`tâd derecede mahsûl vermedi. Borcun ödenmesi teehhür etti. Bunun üzerine yehûdî harman vaktinde geldi. Borcumdan bir şey veremiyeceğini sanarak gelecek harman zamânına kadar tecîlini ricâ ettim. Fakat yehûdî imtinâ etti. Bunun üzerine şu müşkül vaziyetim Resûlullah`a arzolundu. O da bâzı Ashâbına: Haydi yürüyünüz, gidelim de Câbir için yehûdîden borcun te`cîlin istiyelim, buyurdu. Ve Resûl-i Ekrem Ashâbiyle hurmalığıma geldiler. Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem yehûdîye (te`cîl için) söyledilerse de yehûdî: Ey Ebe`l-kasım mühlet veremem, dedi. Resûl-i Ekrem yehûdînin isrârını görünce kalktı. Ve hurmalıkda şöyle bir dolaşdı. Sonra geldi. Yehûdîye bir daha va`de teklîf ettiyse de yine imtinâ eyledi. Ben de kalktım. Resûlullah`a bir mikdar yaş hurma getirdim ve Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem`in karşısına koydum. Resûl-i Ekrem hurmayı yedi. Sonra yâ Câbir senin bostan çardağın nerede? diye sordu. Ben de (şurada diye) haber verdim. Haydi orada bana bir yer döşe diye emretti. Ben de hemen döşedim. Resûl-i Ekrem çardağa girip bir az uyudu. Sonra uyandı. Ben gidip bir avuç daha hurma getirdim, ondan da yedi. Sonra kalktı. Yehûdîye bir daha te`cîl teklîf etti. Yehûdî yine imtinâ eyledi. Sonra Resûlullah kalktı. Hurmalığın içinde ikinci bir daha dolaşdı. Sonra: Ey Câbir ağaçdaki hurmaları toplayıp yehûdînin borcunu ver, dedi. (Ben toplayıhcaya kadar) hurma harmamanın başında durdu. İşte bu topladığım hurmadan yehûdîye borcumu verdim. Borca verdiğim kadar da arta kaldı. Sonra bostandan çıkıp doğru Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem`in huzûruna geldim. Ve bu bereketli vaziyeti müjdeledim. Bunun üzerine Resûl-i Ekrem: "Şahâdet ederim ki, muhakkak ben Allah`ın Resûlü`yüm" buyurdu.
HadisNo : 1862

 
Fasil : TAÂM BAHSİ
Konu : Hurma yemek
Ravi : Sa`d b. Ebî Vakkâs
Baslik : ACVE HURMASININ MUHASSENÂTINA DÂİR SA`D İBN-İ EBÎ VAKKÂS HADÎSİ
Hadis : Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem`in: "Her kim her gün sabahları aç karnına yedi tane (Medîne`nin) Acve hurmasından yerse, o gün içinde o kimseye ne sem, ne sihir zarar vermez" buyurduğu rivâyet olunmuştur.
HadisNo : 1863

 
Fasil : TAÂM BAHSİ
Konu : Yemekten parçaları yalamak
Ravi : Abdullâh b. Abbâs
Baslik : İBN-İ ABBÂS HADÎSİ
Hadis : Rivâyete göre Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem: "Sizden biriniz yemek yediği (ve elini yıkamak mümkün olmadığı) zaman yemek yediği parmaklarını yalamadıkça, yâhud (âilesinden birisine) yalatıp temizlemedikçe bir bezle silmesin!" buyurmuştur.
HadisNo : 1864

 
Fasil : TAÂM BAHSİ
Konu : Abdestten sonra silinmek
Ravi : Câbir b. Abdullâh
Baslik : CÂBİR İBN-İ ABDULLÂH VE EBÛ ÜMÂME HADÎSİ
Hadis : "Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem zamânında bizim (silinecek) mendillerimiz bulunmazdı. Biz (abdest aldığımızda) ellerimizi, kollarımızı, ayaklarımızı meshederdik" dediği rivâyet olunmuştur.
HadisNo : 1865

 
Fasil : TAÂM BAHSİ
Konu : Yemek duâsı
Ravi : Ebû Ümâme
Baslik : CÂBİR İBN-İ ABDULLÂH VE EBÛ ÜMÂME HADÎSİ
Hadis : Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem yemeğini (yiyip yaygısını) kaldırdığı sırada şöyle duâ buyurmak i`tiyâdında olduğu rivâyet olunmuştur. - Allahım hamd Sen`indir. Sana çok, (riyâdan) temiz ve kendisinde feyz ve bereket olan hamd ile hamd ederiz. Rabbimiz (dîvânından) reddolunmıyan (kabûl buyurulan) ve terk olunmıyan, (ihtizâm buyurulan) ve kendisinden müstağnî olunmayan hamd ile hamd ederiz.
HadisNo : 1866

 
Fasil : TAÂM BAHSİ
Konu : Yemek duâsı
Ravi : Ebû Ümâme
Baslik : BİR DİĞER EBÛ ÜMÂME HADÎSİ
Hadis : Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem taâmını yedikten sonra şöyle duâ buyurmak i`tiyâdında olduğu rivâyet olunmuştur: - Bize kifâyet derecede ni`met veren ve bizi suya kandıran Allahu Teâlâ`ya hamdederiz. O, bizim hamdimizi reddetmez ve bizi ni`metine küfredenlerden kılmaz, (şükredenlerden kılar).
HadisNo : 1867

 
Fasil : TAÂM BAHSİ
Konu : Örtünmek
Ravi : Enes b. Mâlik
Baslik : HİCÂB ÂYETİNİN NÜZÛLÜNE DÂİR ENES İBN-İ MÂLİK HADÎSİ
Hadis : "Ben hicâb kıssasını herkesten iyi bilirim. Übeyd İbn-i Kâ`b (bile) bu vâkıayı bana sormuştu" diye şöyle anlattığı rivâyet olunmuştur: Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem Zeyneb Bint-i Cahş ile evlendiği gün -ki, Medîne`de tezevvüc etmişti- gün yükseldikten sonra nâsı yemeğe çağırmıştı. Yemekden sonra Resûlullah oturdu. Dâ`vetliler de kalkıp gitdikten sonra bâzı kimseler gitmeyip Peygamber`in yanında oturdular. Nihâyet Resûlullah kalkıp yürüdü. Ben de berâber gittim. Hazret-i Âişe`nin odasının kapısına kadar gitti. Sonra bu oturanların çıkıp gittiklerini sanarak geri döndü. Ben de berâber döndüm. Geldiğimizde bu misâfirlerin hâlâ yerlerinde oturdukları görüldü. Resûl-i Ekrem ikinci def`a geri döndü. Ben de berâber döndüm. Bu sefer onların kalkıp gittikleri görüldü. Bunun üzerine Resûlullah benimle kendi arasına bir perde gerdi. Bu sırada Hicâb âyeti inzâl olundu.
HadisNo : 1868

 
Fasil : AKİKA BAHSİ
Konu :
Ravi : Ebû Mûsâ el-Eş`arî
Baslik : EBÛ MÛSÂ EL-EŞ`ARÎ HADÎSİ
Hadis : Şöyle dediği rivâyet olunmuştur: Bir oğlum doğdu. Ben hemen nevzâdı alıp Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem`e götürdüm. Resûlullah oğluma İbrâhîm adı verdi. Ve hurma ile çiğnem yapıp ağzına çaldı. Ve yavruya hayır ve bereket duâ buyurdu. Sonra bana iâde etti.
HadisNo : 1869

 
Fasil : AKİKA BAHSİ
Konu : Hicretten sonra Medine`de doğan ilk müslüman çocuk
Ravi : Esmâ` b. Ebî Bekr
Baslik : EBÛ MÛSÂ EL-EŞ`ARÎ HADÎSİ
Hadis : Ebû Bekr`in kızı Esmâ` radiya`llahu anhümâ`nın Abdullah İbn-i Zübeyr`i (hicret sırasında Kubâ`da) doğurduğu husûsundaki hadîsi yukarıda Hicret bahsinde geçti. Buradaki Esmâ` hadîsinin rivâyetinde şu ziyâde vardır: Abdullah`ın doğumu ile Muhâcirler son derece ferahlandılar. Çünkü Yehûdîler tarafından muhâcir müslümanlara: Artık sizi sihir ettik. Bundan sonra sizin nesliniz için erkek çocuk doğmıyacaktır, denilmişti.
HadisNo : 1870

« geri 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207    ileri »




Tüm Konular     A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü W V Y Z




· Fısku’r-Râvî · Ahfaz · İcâze · Eserî · E'imme Hamse · Erba'ûn · Ademu's-Subût · Mu'dal · Mutaba'a Nâkısa · Sünen İbni Mace · Gayruhû Evsak Minhu · Enşedenâ · Kesretu'l-Galat · Semâ'u's-Sağîr · Mutarrahu'l-Hadîs · Sahihi Müslim · Fîhi Şeyun · İcâze Âmme Mutlaka · Mahv · İntiâ'u's-Sened · Ke'ennehû Mushafun · 2. Kaynakça · Eczâ-Yı Hadîsiye · Esahh · Cevâmi'u'l-Kelim · Abâdile · Eceztuke (Cemî'a) Mâ Ucîze Lî Rîvâyetuh · Talebul-İlm · Hasen-Sahîh-Garîb · Sebtun-Hafizun · Esbâbu'l-Vaz’ · Ka-Senî · Belâğ · Âbâ Ve Ebnâ · Âhır · Tâlîb · Munkeru'l-Hadîs · Teşdîd · Enbe'enâ İcâzeten · Lâ Şey' · Avâlî · İntikad · Adlun Hâfizun · Kuna · Ricâlu'l-Hadîs · Nebevî Hadis · Lehû Suhbe · Sâhîb · Sened · Şâz Merdûd
· Akıl · Mubtedi · Tarahû Hadîsehû · Mudric · Sünen Nese'î · Fıkhu'r-Râvî · Usûl-ü Hadis · İcâze Li'l Mu'ayyen Fi'l-Mu'ayyen · Kibâr-ı Tâbi'în · İcâzetu'l-Mu'ayyen Li'l-Muayyen Fî'l-Mu'ayyen · İntikâ · Sefeh · Merdûd · Ef'âlu'r-Resûl · Buldâniyye · Fî Hadîsihî Da'fun · İ'râbu'l-Hadîs · Munkatı’ · Meşkûk · Mucâlese · Ma'lûl · Ale'l-Mesânîd · Men Mislu Fulân · Lem Yervihi İllâ Fulan An Fulân · Ahrecehû · Eserî · Âdâbu Tâlibi'l-Hadîs · Etbâ'u't-Tâbi'în · Esbetu'n-Nâs · Adl · An · Sâkıt · Du'afâ · Sadûkun · İtibâr · Ashâbu'l-Mi'în · Mat'ûnun Fîhi · Es-Sâbık Ve'l-Lâhık · Zâhibu'l-Hadîs · Tebliğ

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


Google
 
Web ihya.org
CepAlem Gazeteler E-Kart E-Kitap Saglik Şiirler Sözlük
Kuran Meali Hadis Namaz Vakitleri Ingilizce Samil Fıkıh Fetva Rüya Tabiri
Kamus Hikayeler Forum Dini Terimler Haberler Oyun Resimler Ilahiler
Terimler isimler Sosyal Kavram Hadis Sözlügü imsakiye
Üniversite taban puanları ilmihal Rehber