Rüya Tabirleri
Açılış  Giriş Sayfası Yap
Favori  Sık Kullanılanlara Ekle
www.ihya.org 4. yilinda
MC ÜYE İŞLEMLERİ
Üyeadi:
Parola :
Kütübü Sitte
Buhari Hadis Kitabi
SPONSOR LINKLERI
Secme Konular
· Gaflet
· Sahih-i Buhârî
· Tevâtür
· Kudsi Hadis
· Cüz
· Sahîfe
· Zındık
· Salih
· Fasık
· Nesh

Burayada Bak
· Akıl
· Mubtedi
· Tarahû Hadîsehû
· Şartu’l-Buhârî
· Kalîlu'l-Hadîs
· Ya'nî
· Evlâdu's-Sahâbe
· Fî Hadîsihî Da'fun
· Haddesenâ Fulân Kıra'aten Aleyhi
· Lâ ... İlâ
· Lâ Yu’rafu Lehu Aslun
· Leyse Bi-Sika
· Mâ Alâ Şarti Muslim
· Merfû'an
· Mesânîd

Son Okunanlar
· Ahberanâ Münâveleten
· Âdâbu'ş-Şeyh
· Ahrecehû
· Lika
· Men'ferede Bihi'l-Buhârî
· Ahruf
· Mucîz
· Fukahâ-Yı Seb'a
· Ale'l-Ebvâb
· Lehû Evham




SAHIH BUHARI HADİSLERİNDE ARAMA YAP
Fasil Ravi Konu Hadis

Hadis » Sahih Buhari » Fasillar »


... ...

faslinda 13 sayfada 127 kayitli hadis var

« geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13    ileri »

 
Fasil :
Konu :
Ravi : Abdullâh b. Ömer
Baslik :
Hadis : Şöyle rivâyet edilmiştir: İbn-i Ömer (Medîne`de Irak`lı) bir cemâate hurma yedikleri sırada uğramış (hurmayı ikişer ikişer yediklerini görmüş) de: Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem hurmayı ikisini birleştirerek yemekten nehyederdi. Meğer ki, sizden bir kimse (mü`min) kardeşinden izin istemiş (almış) ola, demiştir.
HadisNo : 1093

 
Fasil :
Konu : Gaddarlık;Husumet
Ravi : Ümmü`l-mü`minîn Âişe
Baslik :
Hadis : Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem`in: Allah indinde ricalden en ziyâde menfûr olanı, husûmette gaddar bulunandır, buyurulduğu rivâyet edilmiştir.
HadisNo : 1094

 
Fasil :
Konu : Kul hakkı
Ravi : Ümm-i Seleme
Baslik :
Hadis : Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem`in zevci Ümm-i Seleme radiya`llahu anhâ`dan şöyle rivâyet edilmiştir: (Bir kere) Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem Ümm-i Seleme odasının kapısı (önü) nde, şiddetli bir kavga işitti de bunlara çıktı. Ve şöyle buyurdu: Şübhesiz ben (de sizin gibi) bir insanım!. Zaman olur ki bana (sizden iki) hasım gelir de bâzınız (haksızken) daha düzgün ifâde-i merâm etmiş olabilir; ben de o belîğ sözleri doğru zannederek onun lehine hükmedebilirim. Binâenaleyh kimin lehine bir müslimin (ve gayri müslimin) hakkıyle hükmettimse (bilsin ki) bu hak ateşten bir parçadır: ister oun alsın, ister bıraksın!.
HadisNo : 1095

 
Fasil :
Konu : Misâfirperverlik
Ravi : Ukbe İbn-i Âmir
Baslik :
Hadis : Şöyle dediği rivâyet edilmiştir: Biz bir kere Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem`e: - (Yâ Resûlallah!) Sen bizi (seriyye hâlinde gazâya) gönderiyorsun. Biz de (kâh) bir kavmin menziline iniyoruz ki, onlar bize müsâfir-perverlik lâzimesini göstermiyorlar. Bu hususta ne emredersiniz? diye sorduk. Resûlullah bize: - Siz, bir kavmin menziline inmek istediniz de, size müsâfire lâyık hüsnü kabûl gösterirlerse, ikbâl ediniz!. Şâyed imtinâ ederlerse onlar (ın malın) dan müsâfir hakkını alınız!, buyurdu.
HadisNo : 1096

 
Fasil :
Konu : Komşu hakkı
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik :
Hadis : Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem`in: [Bir komşu, (evinin) duvarına öbir komşusunu bir ağaç (başı) koymaktan men` edemez] buyurduğu rivâyet edilmiştir. (Bu hadîsi Ebû Hüreyre yanındakilere rivâyet edince işidenler istib`âd edip başlarını yere doğru eğmişlerdi) sonra Ebû Hüreyre: Ne oluyor ki, sizi ben, bu (sünnet) den i`râz eder görüyorum?. Va`llahi ben cidâr-ı dâre konulacak hatîl başını, (sonra) sizin omuzlarınızın arasına korum, emîn olunuz! demiştir.
HadisNo : 1097

 
Fasil :
Konu : Emr-i bi`l ma`rûf nehy-i ani`l-münker;Halka eziyetten çekinmek;Harama bakmamak (göz zinası);İyiliği emir, kötülükten men;Mazlûma yardım;Selâmlaşmak;Yollar üzerinde oturmak
Ravi : Ebû Saîd-i Hudrî
Baslik :
Hadis : Şöyle dediği rivâyet edilmiştir: müşârün-ileyh Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem`den rivâyetine göre, Resûl-i Ekrem: - Yollar üzerine oturmaktan hazer ediniz! buyurmuştu. Ashâb: - (Yâ Resûla`llah!) Bizim için bundan istiğnâ mümkün değildir. Yol üzerleri bizim meclislerimizdir; oralarda biz (mesâlihimizi) görüşürüz, di (ye müsâade iste) diler. Bunun üzerine Resûlullah: - Mâdemki sizin için her halde oturmak zarûreti vardır. Şu halde yola hakkını veriniz! buyurdu. Ashab: - Yâ Resûla`llah! Yolun hakkı nedir? diye sordular da aleyhi`s-salâtü ve`s-selâm: - (Haramdan) göz yummak, (halka) ezâ vermekten ictinâb etmek, (selâm verenin) selâmı (nı) reddetmek, ma`rûf ile emredip münkerden nehyetmek, (sorana yol göstermek, mazlûma yardım etmek) dir, buyurdu.
HadisNo : 1098

 
Fasil :
Konu : Husumet
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik :
Hadis : [Bir kere arâzî sâhibleri geniş ve işlek tarîk (-ı âmmın mikdârı) hakkında ihtilâf ettiler de Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem yedi zirâ` olarak hükmetti] dediği rivâyet edilmiştir.
HadisNo : 1099

 
Fasil :
Konu : Gasp;Haksız iktisap (gasp);İnsanın organlarını kesmek;Zorla mal almak
Ravi : Ensar`dan Abdullah İbn-i Yezîd
Baslik :
Hadis : Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem, kişinin cebren ve kahren malını almaktan, (kulak, dudak ve burun kesmek gibi) ukubet-i fâhişeden nehiy buyurdu, dediği rivâyet edilmiştir.
HadisNo : 1100

 
Fasil :
Konu : Malını korumak için ölenler
Ravi : Abdullâh b. Amr b. Âs
Baslik :
Hadis : Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem`in: Kim ki, malı (nı muhâfaza) uğrunda katl olunursa o şehiddir, buyurduğunu işittim, dediği rivâyet edilmiştir.
HadisNo : 1101

 
Fasil :
Konu : Kadın kıskançlığı
Ravi : Enes b. Mâlik
Baslik :
Hadis : Rivâyet olunduğuna göre, bir kere Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem kadınlarından bâzısının (ki, Hazret-i Âişe`dir) yanında bulunuyordu. Bu sırada Ümmehât-i mü`minîn`den birisi bir hâdimin vedâatiyle içi yemek dolu bir çanak göndermişti. Hazret-i Âişe (bir taş parçasiyle) hâdimin eline vurdu. Kab ikiye bölündü. Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem iki parçayı birleştirdi. Yemeği içine koydu. Orada bulunanlara: Yeyiniz (ananız gayrete geldi, yeyiniz ananız kıskandı!) buyurdu. Enes radiya`llahu anh diyor ki: Onlar yemeği yediler. Yemek bitinceye kadar hâdimi de kırık çanağı da Resûlullah tevkîf etti. Sonra sağlam bir tabak verip iâde buyurdu. Kırık tabağı da alıkoydu.
HadisNo : 1102

« geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13    ileri »




Tüm Konular     A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü W V Y Z




· İhâle · Müselsel Bi'l-Kavl · Meğâzî · Ravav Anhu · İbdâl-i Âlî · Cadde · Lâ Yu'lemu Men Ahrecehu Ve La İsnaduhu · Yuda'afu · Etbâ'u't-Tâbi'în · Arz-ı Kırâ'at · Tedvin · Hasen-Sahîh-Garîb · Kunâ Mufrede · La Tehillu'r-Rivâye Anhu · Tahvîl · Semâ'u's-Sağîr · Sâlihu'l-Hadis · İmlâ · Mudrec · Lem Ecidhu Hâkezâ · Ercahu'l-Esânîd · Mutekaribu’l-Hadîs · İcâze Li'l-Mechûl · Telfîk · Etkan · Ma'kûs · Zekera Lî Fulân · Mubtedî · Mensûh · Sâlih Li'l-İ'tibâr · Dabbe · Ta'lîk · Zekera Lenâ Fulân · Tahrîf · Belağanî · Ashâb-ı Suffe · Du'afâ · Eş-Şeyhân · Ahberanâ · İlmu'r-Rivâye · İ'lâmu'ş-Şeyh · Hiyârun · Sâlih Li'l-İhticâc · Mâ Alâ Şartihimâ · Merdûd Âhad · Sahâbî Mürseli · Semi'a · Unvan · Tâbi · Mudelles
· Akıl · Mubtedi · Tarahû Hadîsehû · Nuhinâ An Keza · Ekâbir Ve Esâğir · Esahhu'l-Kutub · Sahîh-Garib-Hasen · Garâbet · Esahhu Şey'in Fi'l-Bâb · Fî Hadîsihî Da'fun · Mahrec · Ye'ti Bi'l-Acâ'ib · Rîvâyetu'd-Darîr · Refe'ahû · Ruvîye An Fulân · Rakş · Î'tidâd · Şurûtu'l-Mutevâtir · Azîz · Zarurî İlim · Eceztu Li-Men Edreke Zemânî · Enbe'enâ · Ziyâdâtu's-Sikât · Rivayet Bi'l-Ma'na · Şâhid · Şartu Müslim · Sahih-Garib · Subâ'iyyât · Belağanâ · Mudebbec · Me’mûn · Sünen İbni Mace · Remiz · Sirkatu'l-Hadîs · Tâlîb · Sohbet · Tabakâtu'r-Ruvât · Vehn · Sumâniyyât · Mutâba

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


Google
 
Web ihya.org
CepAlem Gazeteler E-Kart E-Kitap Saglik Şiirler Sözlük
Kuran Meali Hadis Namaz Vakitleri Ingilizce Samil Fıkıh Fetva Rüya Tabiri
Kamus Hikayeler Forum Dini Terimler Haberler Oyun Resimler Ilahiler
Terimler isimler Sosyal Kavram Hadis Sözlügü imsakiye
Üniversite taban puanları ilmihal Rehber