Rüya Tabirleri
Açılış  Giriş Sayfası Yap
Favori  Sık Kullanılanlara Ekle
www.ihya.org 4. yilinda
MC ÜYE İŞLEMLERİ
Üyeadi:
Parola :
Kütübü Sitte
Buhari Hadis Kitabi
SPONSOR LINKLERI
Secme Konular
· Gaflet
· Sahih-i Buhârî
· Tevâtür
· Kudsi Hadis
· Cüz
· Sahîfe
· Zındık
· Salih
· Fasık
· Nesh

Burayada Bak
· Akıl
· Mubtedi
· Tarahû Hadîsehû
· Esahhu’l-Ahâdîs
· Fî Hadîsihî Da'fun
· Şart
· Uhtulife Fîhi
· Zekera Lenâ Fulân Kırâ'aten Aleyhi Ve Ene Esme'u
· Esânid
· Gayru Mensûb
· Haddesenâ İcazeten
· Haddesenî Gayru Vâhid Min Ashâbinâ
· Kalîlu'l-Hadîs
· Lâ Yu'teberu Bihi
· Lehû Ahâdîs Menâkîr

Son Okunanlar
· Ma'ruf
· Mustefîz
· Lâ A'rifuhu Bi-Hâze'l-Lafz
· Muttasıl
· Kussâs
· İstinbâtu'l-Ahkâm
· Da'afûhu
· Tarahûhu
· Müselsel Bi'l-Hilf
· Yervi'l-Menâkîr




SAHIH BUHARI HADİSLERİNDE ARAMA YAP
Fasil Ravi Konu Hadis

Hadis » Sahih Buhari » Fasillar » KİTÂBÜ`L-İSTİ`ZÂN

KİTÂBÜ`L-İSTİ`ZÂN


KİTÂBÜ`L-İSTİ`ZÂN faslinda 5 sayfada 47 kayitli hadis var

« geri 1 2 3 4 5    ileri »

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-İSTİ`ZÂN
Konu : Cennet ehli;Kıyâmet dehşeti
Ravi : Ebû Saîd-i Hudrî
Baslik : MAHŞER SÂHASI HAKKINDA EBÛ SA`ÎD HUDRÎ RADİYA`LLÂHU ANH HADÎSİ
Hadis : Rivâyete göre, Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: Kıyâmet gününde (kürre-i) arz tandırda pişirilen bazlama ve pide gibi olur. Allahu Teâlâ onu yed-i kudretiyle çevirir, çevirir, (düzelinceye kadar) alt üst eder. Sizin biriniz yolculukta bazlamasını (tandıra koyup pişirinceye kadar) evirip çevirdiği gibi. (Bu muazzam pide uzun müddet mevâfıkta bekleyen) ehl-i cennet için sefer azığı olarak hazırlanır. Ebû Sa`îd Hudrî der ki: Bu sırada bir yahûdî geldi. Yâ Ebe`l-Kasim! Allah sana mübârek kılsın. Ehl-i cennetin kıyâmet günü yol azığı ne olduğunu haber vereyim mi? Dedi. Resûl-i Ekrem: Evet, buyurdu. Yahûdî: Resûl-i Ekrem`in buyurduğu gibi (kürre-i) arz bir pide kılınır, dedi. Bunun üzerine Resûlu`llah Salla`llahu aleyhi ve sellem bize baktı. Sonra (istiğrâb ile) son dişleri görülünceye kadar güldü. Sonra yehûdî: Sana ehl-i cennetin ekmeklerinin katığını da bildireyim mi? Dedi. Bu da: Bâlâm ile Nûn`dur, dedi. Ashab: bunlar ne şeydir? Diye sordular, Yahûdî: Öküzle balıktır. Bu iki hayvanın ciğerinin (En nefis ve ciğere muallâk) münferid bir parçasını (Ehl-i cennetin havassından) yetmiş bin kişi yiyecektir, diye cevab verdi.
HadisNo : 2045

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-İSTİ`ZÂN
Konu : Haşr
Ravi : Sehl b. Sa`d
Baslik : MAHŞER SÂHASI HAKKINDA SEHL İBN-İ SA`D RADİYA`LLÂHU ANH HADÎSİ
Hadis : Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem`in şöyle buyurduğunu işittim, dediği rivâyet olunmuştur: Kıyâmet günü insanlar beyaz, duru beyaz ve kepekten arınmış undan ma`mûl çörek gibi bir sâha üzerinde haşr olunurlar. Sehl İbn-i Sa`in, yâhut başka birisinin rivâyetine göre: O sâhada bir kimseye delâlet edecek (yol gösterecek dağ, taş gibi) nişâne de yok.
HadisNo : 2046

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-İSTİ`ZÂN
Konu : Haşr
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik : HAŞR VE MAHŞER HAKKINDA EBÛ HÜREYRE RADİYA`LLÂHU ANH HADÎSİ
Hadis : Rivâyete göre, Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: İnsanlar (dünyânın son deminde) üç fırka olarak haşrolunurlar. Birinci fırka müstakbel hayâtı özliyen, (geride kalan dünyâ hayâtından) nefret eden zümredir, (bunlar zâd ve râhileleri bol olanlardır). İkinci fırka ikisi bir deve, üçü bir deve, dördü bir deve, onu bir deve üzerinde sevk olunurlar. Bunların bakıyesini (ki, üçüncü fırkadır) bir ateş haşredip toplar. Onlar nerede istirahat ederlerse o ateş de berâber istirahat eder, onların geceledikleri yerde onlarla berâber geceler, onların sabahladıkları yerde birlik sabahlar ve onlarla berâber yürüyüp onların akşamladıkları yerde berâber akşamlar.
HadisNo : 2047

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-İSTİ`ZÂN
Konu : Haşr
Ravi : Ümmü`l-mü`minîn Âişe
Baslik : MAHŞERDE HILKAT-İ ASLİYE ÜZERE ÇIPLAK HAŞROLUNACAĞI HADÎSİ HAZRET-İ ÂİŞE`DEN RİVAYET
Hadis : Rivâyete göre, Resûlu`llah Salla`llahu aleyhi ve sellem: İnsanlar ayakkabısız, vücûdu çıplak ve (ilk yaradılışları gibi) sünnetsiz haşrolunacaklar buyurdu. Ben de: Yâ Resûla`llah! Erkek, kadın berâber mi? Bunlar birbirlerine (edeb yerlerine) bakarlar, dedim. Resûl-i Ekrem: Yâ Âişe! Haşir işi çok güçtür, insanların birbirlerine bakmalarına müsâit değildir, buyurdu.
HadisNo : 2048

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-İSTİ`ZÂN
Konu : Haşr
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik : MAHŞERDE HILKAT-İ ASLİYE ÜZERE ÇIPLAK HAŞROLUNACAĞI HADÎSİ HAZRET-İ ÂİŞE`DEN RİVAYET
Hadis : Rivâyete göre, Resûlu`llah Salla`llahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: Kıyâmet günü halk mahşer yerinde (izdihamdan, şiddetten, güneşin yaklaşmasından) terliyecektir. Bir derecede ki, dökülen ter tâ yetmiş zirâ` derinliğinde yere geçecek ve onların ağızlarına yükselib gemliyecek hattâ kulaklarına yükselecektir.
HadisNo : 2049

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-İSTİ`ZÂN
Konu : Kan dâvası
Ravi : Abdullâh b. Mes`ûd
Baslik : KIYÂMET GÜNÜ İNSANLAR ARASINDA VERİLEN İLK HÜKÜM KAN DA`VÂLARI OLACAĞINA DÂİR ABDULLÂH İBN-İ MES`ÛD RADİYA`LLÂHU ANH HADÎSİ
Hadis : Rivâyete göre, Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem: "Kıyâmet günü insanlar arasında verilen ilk hüküm kan da`vâları hakkındadır. (Her maktul duruşmaya başını yüklenerek gelir. Rabbim bu adama sor, beni niçin öldürdü?) der" buyurmuştur.
HadisNo : 2050

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-İSTİ`ZÂN
Konu : Cennet ehli
Ravi : Abdullâh b. Ömer
Baslik : ÂHİRETTE ÖLÜM OLMADIĞINA DÂİR İBN-İ ÖMER HADÎSİ
Hadis : Rivâyete göre, Resûlu`llah Salla`llahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: Ehl-i Cennet Cennet`e, ehl-i Cehennem Cehennem`e (ayrılıb) gidince ölüm (mefhûmuna, gürbüz bir koç sûretinde vücud verilerek) getirilir. Tâ Cennetle Cehennem arasında yatırılarak kesilir. Sonra bu münâdî: Ey ehl-i Cennet artık ölüm yoktur, ey Cehennem halkı ölüm yoktur! Diye i`lân eder. Ehl-i Cennetin ferâhına bir ferah daha ziyâde olunur, ehl-i Cehennem`in de hüzün ve kederine bir hüzün daha yüklenir.
HadisNo : 2051

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-İSTİ`ZÂN
Konu : Allah rızâsını kazanmak;Cennet ehli
Ravi : Ebû Saîd-i Hudrî
Baslik : EBEDÎ RIZÂ-YI İLÂHÎ HAKKINDA EBÛ SA`ÎD HUDRÎ HADÎSİ
Hadis : Rivâyete göre, Resûla`llah Salla`llahu aleyhi ve sellem şöyle demiştir: Allah Tebâreke ve Teâlâ ehl-i Cennet`e: - Ey ehl-i Cennet! Diye hitâb eder. Onlar da: - Ey Rabbimiz! Ferman buyurunuz, emrinizi îfâya her zaman hazırız ve ubûdiyyette dâimiz, derler. Cenâb-ı Hak: - Nasıl, şu hâlinizden râzı mısınız? Buyurur. - Rabbimiz! Nasıl râzı olmayalım. Sen bize hiç bir kimseye vermediğin bunca ni`metleri ihsan buyurdun. - Size ben bunlardan daha şerefli bir ni`met vereceğim. - Rabbımız, bu ni`metlerden daha kıymetli nasıl bir ni`met olabilir ki? - Sizden râzı ve hoşnut olmaklığımın şerefi size lâyık kılındı. Artık bundan böyle ebedî size darılmıyacağım.
HadisNo : 2052

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-İSTİ`ZÂN
Konu :
Ravi : Ebû Hüreyre
Baslik : CEHENNEM HALKININ SÎMÂLARI HAKKINDA EBÛ HÜREYRE RADİYA`LLÂHU ANH ENES HADÎSİ
Hadis : Rivâyete göre, Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem: "(Kıyâmet gününde) kâfirin iki omuzu arası sür`atli bir süvâri yürüyüşü ile üç günlük mesâfedir" buyurmuştur.
HadisNo : 2053

 
Fasil : KİTÂBÜ`L-İSTİ`ZÂN
Konu :
Ravi : Enes b. Mâlik
Baslik : CEHENNEM HALKININ SÎMÂLARI HAKKINDA EBÛ HÜREYRE RADİYA`LLÂHU ANH ENES HADÎSİ
Hadis : Rivâyete göre, Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: Bir kısım halk kendilerine Cehennem ateşi dokunduktan sonra, sîmâları kırmızımsı siyah bir renkte olarak Cehennem`den çıkıp Cennet`e girecekler de bunları ehl-i Cennet cehennemlikler diye çağıracaklardır.
HadisNo : 2054

« geri 1 2 3 4 5    ileri »




Tüm Konular     A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü W V Y Z




· Subâ'iyyât · Usûlu'l-Hadîs · Lehû Suhbe · Leyse Bi-Kaviyy · Âdâbu'l-Muhaddis · Mu'allel · Rubâ'iyyât · Garîbi'l-Meşhûr · Âfet · Musannef · Ashâbu'l-Mi’e · Ev Kemâ Kale · Sahâbî Mürseli · Fîhi Halfun · İ'râbu'l-Hadîs · Şâz Bi-Merra · Tabâkutu's-Sahâbe · Ashâb-ı Kiram · Evha'l-Esânîd · Hadîs Usulü · Es-Sahîfetu's-Sâdıka · Eceztuke Mucâzâtî · Kesîru’l-Galat · Vakafehu · Kari · Tarahû Hadîsehû · Gayru Me’mûn · Cerh-i Mübhem · Sakîm · Taktî · Sıhhat · Muhmel · Sâdıka · Sahih-i Buhârî · Nuhinâ An Keza · el-Kutubu'l-Erba'a · Leyse Bi Me’mûn · Mutâbi · Sevk · Lâ Yu’rafu Lehu Aslun · Esma-Yı Müfrede · Unvan · Kas · Ahberanâ Fulân Bi-Kırâ'atî Aleyhi · Murû’et · Tekaddum-u Semâ’ · Muvâfakati Mukayyede · Mevlâ · Muhtelit · Mürsel-i Zahir
· Akıl · Mubtedi · Tarahû Hadîsehû · Suveylih · Gayr-ı Meşhur Âhad · El-Erba'a · Müttefik Ve Mufterik · Lem A'rifhu · Tirmizî · Seyyi'u'l-Hıfz · Hazâ Min Hadîsi · Haddesenâ Fulân Kırâ'aten Aleyhi Ve Ene Esme'u · Mevâlî · Vecedtu Bi-Hatti Fulân Ve Ecâze Lî · Mudric · Leyse Lehu Aslun · Lem Ekıf Aleyhi · Lâ Yu'teberu Bihi · Sünen Nese'î · Muhtalak · Meclis · Hasen Li-Aynihî · Fıkhu'r-Râvî · Usûl-ü Hadis · Sadûkun Yuhti'u · Lahak · Menşe' · Mu'dal · Sahih Muhtelef Fîhi · Merviyy Anh · Evâ'il · Hazâ Semâ'î · Kesret-i Galat · Ashâbu'l-Aşerât · Şedîdu'd-Da'f · Kas · Fe'ale Fulân · Cevdet · Telfîku'r-Rivâyâ · İstidrak

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


Google
 
Web ihya.org
CepAlem Gazeteler E-Kart E-Kitap Saglik Şiirler Sözlük
Kuran Meali Hadis Namaz Vakitleri Ingilizce Samil Fıkıh Fetva Rüya Tabiri
Kamus Hikayeler Forum Dini Terimler Haberler Oyun Resimler Ilahiler
Terimler isimler Sosyal Kavram Hadis Sözlügü imsakiye
Üniversite taban puanları ilmihal Rehber